Bron: Al Mayadeen Engels 24 december 2023 ~~~

De studie peilt bij een representatieve steekproef van de Israëlische publieke opinie naar hun standpunt over de inspanningen van de Israëlische autoriteiten om “de vrijwillige immigratie aan te moedigen” van de inwoners van de Gazastrook.

In een recente post op X haalde Danny Danon, de permanente vertegenwoordiger van de Israëlische bezetting bij de Verenigde Naties, een recente studie aan die werd uitgevoerd door een Israëlisch steekproef- en campagnebedrijf Direct Polls, waarin wordt bevestigd dat de meerderheid van de Israëlische kolonistengemeenschap voorstander is van massale verplaatsing in Gaza.

🇵🇸🇮🇱‼️🚨 83% van de Israëli’s steunt de vrijwillige migratie van inwoners van Gaza.
Israël doet er alles aan om de “vrijwillige migratie” aan te moedigen. pic.twitter.com/ohqx1Uij4C
– Lord Bebo (@MyLordBebo) 24 december 2023

De studie peilt bij een representatieve steekproef van de Israëlische publieke opinie naar hun standpunt over de inspanningen van de Israëlische autoriteiten om “de vrijwillige immigratie aan te moedigen” van de inwoners van de Gazastrook.

De resultaten tonen aan dat:

  • 68% zeer groot voorstander is van “het aanmoedigen van de vrijwillige immigratie van inwoners van de Gazastrook”;
  • 15% is een groot voorstander van “het aanmoedigen van de vrijwillige immigratie van inwoners van de Gazastrook”;
  • 8% is niet zo’n voorstander van “het aanmoedigen van vrijwillige immigratie van inwoners van de Gazastrook”;
  • En slechts 9% is helemaal geen voorstander van “De vrijwillige immigratie van inwoners van de Gazastrook aanmoedigen”.

Een lange reeks genocidale verklaringen

Eerder in oktober heeft de Israëlische minister van Veiligheid Yoav Gallant, volgens GLZ Radio, het bevel gegeven om elektriciteit, water en voedsel uit Gaza af te sluiten in de nasleep van Operatie Al-Aqsa Vloed.

Gallant onthulde het ware gezicht van de bezetting door naar de Palestijnen in Gaza te verwijzen als “menselijke dieren”, die hij “dienovereenkomstig” zal moeten behandelen.

Eerder in november zei de Israëlische minister van “Erfgoed” Amihai Eliyahu dat een kernbom op de Gazastrook overwogen wordt in het licht van de voortdurende agressie tegen het Palestijnse volk.

De extremistische Otzma Yehudit minister werd in een interview met Radio Kol Berama gevraagd of er een atoombom op Gaza gegooid zou moeten worden, waarop hij antwoordde dat het “één van de mogelijkheden” was.

Eliyahu onderstreepte ook dat hij fel gekant was tegen elke vorm van humanitaire hulp aan Gaza, een uitspraak die hij ondersteunde door te zeggen: “We zouden de nazi’s geen humanitaire hulp geven.”

“Er bestaat niet zoiets als onbetrokken burgers in Gaza.”

In november maakte een gepensioneerde generaal van de Israëlische strijdkrachten opmerkingen dat de verspreiding van dodelijke ziekten in de Gazastrook een wenselijk resultaat zou zijn van de Israëlische willekeurige oorlog tegen het belegerde Palestijnse gebied.

In een artikel met de titel “Laten we ons niet laten intimideren door de wereld”, suggereerde generaal-majoor Giora Eiland, de voormalige voorzitter van de Israëlische Nationale Veiligheidsraad, dat epidemieën de Israëlische militaire inspanning juist zouden kunnen helpen.

“De wereldgemeenschap waarschuwt ons voor ernstige epidemieën en humanitaire rampen. We kunnen er niet omheen hierover te praten. In het essay, dat verscheen in de Hebreeuwse versie van Yedioth Ahronoth, stelde Eiland: “Ernstige epidemieën in het zuiden van Gaza zullen de overwinning immers dichterbij brengen.”

Plannen voor etnische zuivering

Eerder deze maand kondigde de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian aan dat uit documenten die het Verzet had verkregen tijdens Operatie Al-Aqsa Vloed op 7 oktober, bleek dat Israël plannen had om alle inwoners van Gaza met geweld te verplaatsen naar Egypte en inwoners van de Westelijke Jordaanoever naar delen van Jordanië.

In een persconferentie vanuit Teheran, nadat hij zijn Omaanse tegenhanger Badr al-Busaidi had ontmoet, riep Amir-Abdollahian de Verenigde Staten op om verantwoordelijkheid te dragen voor hun steun aan “Israël” in haar brute oorlog tegen Gaza, die nu al bijna twee maanden duurt en meer dan 15.500 mensen heeft gedood, waarvan meer dan tweederde kinderen en vrouwen.

Hij wees erop dat Washington, dat in de media uitspraken doet over de noodzaak om de vernietiging van burgers te voorkomen, in feite de vernietiging van de bevolking van Gaza steunt door de agressie van de bezetting groen licht te geven.

De Iraanse topdiplomaat merkte op dat de nieuwe fase van de Israëlische aanval op Gaza en de Westelijke Jordaanoever werd gelanceerd in aanwezigheid van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken op het Israëlische oorlogskabinet.

Amir-Abdollahian bevestigde dat Teheran niet van plan is om de geografische reikwijdte van de oorlog in de regio uit te breiden, maar waarschuwde tegelijkertijd voor de gevolgen van de Israëlische etnische zuiveringsplannen tegen het Palestijnse volk.