Bron: Mazim Quemziyeh, 
Humanrights  Newsletter vrijdag 13 oktober 2023 ~~~

UPDATE: Het aantal gedode Israëli’s is volgens de Israëlische regering ongeveer 1300 ( specificatie niet gegeven). Het aantal gedode Palestijnen: >1800 (1/3e vrouwen, 1/3e kinderen).

Israël beschoot een groep journalisten in Libanon, die verslag deden van de gebeurtenissen in het noorden, waarbij een dode en meerdere gewonden vielen. Ze vielen ook ambulances en medisch personeel aan in Gaza, waarbij negen medici om het leven kwamen.

Israël, dat water, medicijnen, voedsel, brandstof en elektriciteit voor 2,3 miljoen Palestijnen had afgesloten, vroeg 1,1 miljoen van hen hun huizen te verlaten en naar het zuiden te gaan (Zuid-Gaza en dan naar Egypte). Het Israëlische leger bombardeerde vervolgens diegenen (een minderheid) die daadwerkelijk gehoor gaven aan hun orders om te vertrekken, waarbij 70 doden en meer dan 200 gewonden vielen, wat opnieuw hele families die probeerden te vluchten wegvaagden.

De tapijtbombardementen gingen door en nu de medicijnen, het water en het voedsel opraken, voltrekt zich een milieu- en gezondheidsramp (Amnesty International, Human Rights Watch, de VN en de Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwden allemaal voor een ramp).

Ondertussen steunt de zionistische ‘minister van Buitenlandse Zaken’ (aanhalingstekens zijn gerechtvaardigd omdat hij zei dat hij naar Israël kwam als een Jood die Israël steunt) onomwonden Israëlische acties die neerkomen op genocide.

Niet één van de Arabische leiders met wie Blinken tot nu toe een ontmoeting had (Mahmoud Abbas, de koning van Jordanië, etc.) was bereid om openlijk de dingen bij hun naam te noemen (dat de VS een volwaardige partner is in het veroorzaken van de huidige situatie en in de misdaad van genocide). Alleen Erdogan van Turkije zei hier openlijk iets over.

Russische en Chinese leiders waren diplomatiek “neutraal” en weigerden in de propaganda mee te gaan.

De zionistische lobby, die hun lakeien in de westerse regeringen en de westerse mainstream media stevig onder controle hebben, namen hun toevlucht tot het monddood maken van de laatst overgebleven westerse oppositie: DE MENS.

In Duitsland, België en Frankrijk probeerden regeringen demonstraties te verbieden die opriepen om een einde te maken aan de genocide en het internationaal recht na te leven. Toch gingen miljoenen mensen vandaag de straat op in > 40 landen over de hele wereld (ja, zelfs in Duitsland en Frankrijk).

Hier op de Westelijke Jordaanoever werden vrijdag 11 ongewapende demonstranten gedood en tientallen gewond (zie video van Israëlische kolonisten die door soldaten worden beschermd en een jonge man vermoorden die protesteerde tegen een inval van kolonisten
https://www.facebook.com/reel/706254337620424 ).

De propaganda en pogingen om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken hebben een averechts effect. Wereldwijd neemt de verontwaardiging toe en er is een wereldwijde opstand begonnen. We hopen alleen dat die sneller groeit om het aantal onschuldige kinderen dat vermoord zal worden te beperken.

Mensenrechtenorganisaties over het bloedbad in Gaza:
https://pchrgaza.org/en/palestinian-human-rights-organizations-call-on-the-international-community-to-intervene-to-stop-israeli-massacres-in-gaza-and-provide-protection-to-palestinian-civilians-2/

In een andere e-mail van twee dagen geleden heb ik websites genoemd voor echte informatie. Hier zijn er nog een paar:

ANALYSE

Voor één van de beste analyses van wat er in Palestina gebeurt, luister naar Max Blumenthal
https://youtu.be/iX3Sqs3gSMs

Dan Lieberman brief aan Joe Biden
https://dlieb10gmailcom.substack.com/p/a-letter-to-joe-biden
Norman Finkelstein over krokodillentranen
https://www.facebook.com/reel/1297992441080166
Israël in de Palestijnse Gazastrook: Wraak is bevredigender dan vrede
https://www.juancole.com/2023/10/palestinian-revenge-satisfying.html

Er zijn te veel scènes en verhalen uit Gaza om te delen en te deprimerend, maar hier is een glimp (ik heb de meest schokkende links vermeden) https://www.facebook.com/reel/642834591243396

Video van aljazeera
https://tinyurl.com/2zfb5ahs
De namen van de 44 leden van de familie Shehab die in hun huis werden vermoordhttps://www.facebook.com/abu.yazan.gaza/posts/pfbid02joh2EWSq2brJmDfHYRX5aU4yTdbSUPDyQqYF2cAh9tSKGMccHVcjMhF8TQH5cPRSl

Een van hen had een boodschap voor de wereld die hij opnam en werd vermoord
https://www.facebook.com/reel/349592640771772

ondanks alles, blijf alsjeblieft menselijk