Bron: WAFA 14 mei 2021 ~~~

NAZARETH – Duizenden Palestijnen in het door 1948 bezette land demonstreerden gisteren voor de vierde nacht uit protest tegen de Israëlische agressie op de Gazastrook en uit protest tegen de pogingen van Israël om de status quo in de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem te wijzigen.

De Israëlische politie heeft ook ongeveer 374 Palestijnen met de Israëlische nationaliteit aangehouden tijdens vreedzame protesten ter ondersteuning van Jeruzalem en Gaza.

Er werden protesten gehouden in Nazareth, Sakhnin, Reineh, Be’neh, Deir al-Asad, Kafr Qare, Qalansawe, Arraba, Baqa al-Gharbiya, Kafr Manda, Yafr Kanna, Tuba-Zangariyye, Yafa an-Naseriyye, Sha’ab, Shefa Amr, Lod, Ar’ara, Tamra, Haifa, en vele andere steden en dorpen.

Verscheidene van deze protesten werden neergeslagen door de Israëlische politie, die naar verluidt veel van de demonstranten in hechtenis heeft genomen.

In de stad Lod braken botsingen uit tussen Palestijnse burgers en hardcore kolonistengroepen die een moskee aanvielen en het geweervuur openden op vele Palestijnse huizen in de stad.

In Jaffa opende een groep Israëlische kolonisten, beschermd door een politie-escorte, het vuur op een moskee terwijl enkele gelovigen zich binnen bevonden. Er vielen geen gewonden.

In Haifa hield de Israëlische politie 30 Palestijnse demonstranten aan, waaronder een 10-jarig kind, terwijl ze demonstreerden ter ondersteuning van Jeruzalem en Gaza.

Hardcore kolonisten braken ook in in de Palestijnse wijk Wadi Jamal in Haifa en vuurden met scherp en stungranaten op bewoonde huizen.

In het dorp Kafr Manda werd een 23-jarige jongeman neergestoken en matig gewond door een Israëlische kolonist op een wegkruising aan de ingang van het dorp.

Verscheidene aanvallen door Israëlische kolonisten of politie werden ook elders gemeld in vele gebieden in het in 1948 bezette Palestina.