Bron: openbaararchief 17 november2014

Een Palestijnse bus chauffeur van EGGED is in zijn eigen bus gelynched. Door zijn Israelische passagiers of geheime agenten van de Mossad.
Yusuf Hasan al-Ramouni, 32jaar , van al-Tur in Oost Jerusalem was een bus chauffeur bij Egged.
Hij is zondag avond dood gevonden in de Busterminal in Jeruzalem, in zijn eigen bus opgehangen en kon niet meer gereanimeerd worden.

Volgens de Israelische politie betreft het zelfmoord, maar de littekens op zijn lichaam maken duidelijk dat hij door geweld om het leven gekomen is. Hij kan onmogelijk zichzelf opgehangen hebben op de plek waar ze hem vonden.

De pro-israelische woordvoerder van de NOS, Moniek van Hoogstraten (NOS – maandag 17 nov.), over deze officiele verklaring van de Israelische overheid  : “het is onwaarschijnlijk dat de uitslag van de autopsie de Palestijnse betogers heeft overtuigd. Er is hier een enorm wantrouwen tegen de Israëlische autoriteiten.”

De gewelddadigheden in Jeruzalem en de West Bank nemen toe, sinds een aantal ministers van de Israelische regering, 1 juli jl. opgeroepen hebben tot wraak. De eerste slachtoffers waren de 9 jarig Sanabel, op 1 juli opzettelijk aangereden door de auto van een kolonist, en de 17 jarige Mohamed Abu Khdeir, op 2 juli door 3 kolonisten gekidnapped, en levend verbrand.

Alles duidt er op, dat Israel aanstuurt op een oorlog tussen gewapende en getrainde kolonisten, en de Palestijnen, wier leiders gevangen genomen zijn. Het bezettingsleger verstoort  elke begrafenis van de Palestijnse slachtoffers, waardoor de spanning onvermijdelijk toeneemt. (Volgens Israel en de Internationale media: ‘voor de veiligheid van Israel’ )

Met de 30.000 geheime agenten van de Mossad, is het opzetten tot zo’n oorlog mogelijk, ondanks het consequent geweldloze verzet van de Palestijnen.
Veel zgn Palestijnse aanslagen zijn gefabriceerd of toevallige incidenten. Alle bewijslast wordt telkens vernietigd, door de vermoedelijke daders ter plekke te executeren en hun huizen af te breken. De door Israel gefabriceerde berichtgeving wordt door de Internationale Media klakkeloos overgenomen.

Het Israelische Busbedrijf EGGED is schuldig aan apartheid en medeplichtihheid aan kolonisatie, door het verzorgen van busdiensten tussen de illegale kolonies in de West Bank, voor uitsluitend Joodse Israeli.
De regio Haarlem e.o. is op dit moment bezig met een aanbesteding voor het busvervoer, en EBS, het dochterbedrijf van EGGED heeft zich daarvoor ingeschreven. Hetzelfde EBS verzorgt ook al het busvervoer in de regio Amsterdam-Noord en Waterland. Laat het niet zover komen.
Teken de Petitie: Geen plaats voor apartheid in de bus ,  ( https://www.petities.nl/petitie/geen-plaats-voor-apartheid-in-de-bus  ), en steun daarmee de BDS (Boycot, divestment and sanctions) waartoe Palestijnse groeperingen in 2005 opgeroepen hebben.