Bron: Presstv 9 oktober 2024 ~~~

Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een Israëlische luchtaanval op de hoofdstad Damascus, waarbij 7 mensen omkwamen en vele anderen gewond raakten, scherp veroordeeld.

Dinsdag troffen Israëlische raketten een woongebouw in de wijk Mezzah, ten westen van Damascus.

Volgens het Syrische leger zijn bij de aanval ten minste zeven mensen gedood, waaronder vrouwen en kinderen, en elf anderen gewond geraakt.

“Bijna om 20.15 uur op dinsdag lanceerde de Israëlische vijand een luchtaanval met 3 raketten vanuit de richting van de bezette Syrische Golan, gericht op een woongebouw in de dichtbevolkte wijk Mezzah in Damascus, waarbij 7 burgers om het leven kwamen, waaronder vrouwen en kinderen, 11 anderen gewond raakten en enorme materiële schade aan eigendommen werd aangericht,” vertelde een Syrische militaire bron aan het Syrian Arab News Agency (SANA).

De bron voegde eraan toe dat er gewerkt wordt om anderen van onder het puin te redden.

Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de Israëlische aanval dinsdagavond een brute misdaad tegen weerloze burgers.

Het ministerie zei ook dat de aanval een uitbreiding was van Israëls bloedvergieten in de hele regio, inclusief Libanon en Palestina.

De Iraanse ambassade in Damascus veroordeelde de aanval ook als een terroristische aanslag en voegde eraan toe dat er geen Iraniërs onder de slachtoffers waren.

Syrië heeft de VN-Veiligheidsraad consequent opgeroepen om actie te ondernemen tegen deze aanvallen, die het land beschouwt als duidelijke schendingen van zijn soevereiniteit en territoriale integriteit.

Israël richt zich vaak op militaire posities in Syrië, vooral op die van de Libanese verzetsbeweging Hezbollah, die een sleutelrol heeft gespeeld in de hulp aan het Syrische leger in de strijd tegen buitenlandse terroristen.

Het regime in Tel Aviv geeft zelden commentaar op zijn aanvallen op Syrisch grondgebied, die door velen worden gezien als een reflexmatige reactie op het fenomenale succes van de Syrische regering in het bestrijden en uitroeien van terrorisme.

Damascus heeft de VN Veiligheidsraad keer op keer opgeroepen om een einde te maken aan de aanvallen van het regime die de soevereiniteit en territoriale integriteit van Syrië schenden.

De Israëlische aanvallen op Syrië vallen samen met de aanhoudende genocide van het regime in de Gazastrook, waarbij het afgelopen jaar meer dan 41.600 mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn gedood.

Topfoto: Israëlische raketten hebben dinsdag een woongebouw geraakt in de wijk Mezzah, ten westen van Damascus. (Foto door Sana)


gerelateerd (berichten in dit archief)::