Bron: Elijah Magnier, 
ejmagnier.com 20 juli 2020

Hezbollah is de bron van alle problemen die het Amerikaanse rijk in de regio momenteel ondervindt; het verstoort het grootste deel van de strategieën en plannen van Washington en Tel Aviv voor Libanon en het Midden-Oosten. Zelfs midden in de zwaarste economische crisis die Libanon treft, verzet Hezbollah zich nog steeds tegen de inspanningen van de VS om Libanon op de knieën te krijgen en het land te onderwerpen aan de grillen van Israël. Hezbollah heeft de inspanningen van de VS en Israël niet in één enkele eerlijke klap verslagen, maar is eerder verantwoordelijk voor het mislukken van tientallen pogingen om de strategieën van de VS en Israël in het Midden-Oosten in praktijk te brengen…………….

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

…………..Minder dan 27 procent van de totale Libanese bevolking zijn christenen, maar ze eisen nog steeds 50 procent van alle regeringsposities in het land op. De moslims, sjiieten en soennieten, hebben niet gevraagd om een wijziging van de grondwet en de akkoorden van Taif. Deze situatie van ongelijkheid kan echter niet blijven duren. Na de ambtsperiode van president Michel Aoun worden veel Libanese christenen geacht terug te vallen in de armen van het Westen, weg van Hezbollah. De meerderheid van de christenen voelt zich minder verbonden met de Arabische landen en veel dichter bij de westerse samenlevingen. De overgrote meerderheid van de christelijke Libanezen is niet bereid om hun comfort op te geven, noch om geduldig de confrontatie aan te gaan met het Amerikaanse wurgbeleid.

De VS en Israël zijn tevreden dat Hezbollah niet in de weg staat van de religieuze en politieke leiders van de christenen die “betreuren” dat er haat bestaat tussen Libanon en Israël en die geloven dat er “geen ideologische verschillen” een goede relatie in de weg staan. De christenen in Libanon die het grootste deel van de macht in handen hebben en de politieke bondgenoten van Hezbollah zijn, zijn niet van plan om de Amerikanen te ontstemmen. De ministers van Buitenlandse Zaken en Justitie hebben de verwachtingen van Hezbollah getrotseerd en zijn zichtbaar bezorgd om eerder de VS te behagen dan Hezbollah.

Copyright © https://ejmagnier.com   2020 Subscribe monthlyLog in

Aan mijn lezersIk kan geen vrije toegang meer tot mijn artikels aanbieden. De nieuwsindustrie is onder grote druk komen te staan door het neoliberalisme en de COVID lockdown. Helaas rest mij geen andere keuze dan om individuele ondersteuning te vragen. Door je in te schrijven ondersteun je de onderzoeksjournalistiek die nodig is voor een goed begrip van wat er in het Midden-Oosten gebeurt. Hartelijke  dank aan iedereen die hieraan bijdraag – Elijah J. Magnier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *