Bron Thierry Meijssan
op Voltaire Network, 22 december 2019 ~~~

Op 20 december 2019, respectievelijk voor de 7e en 8e keer, hebben de Volksrepubliek China en de Russische Federatie veto uitgesproken tegen een door het Westen gesponsorde VN-resolutie tegen Syrië.

De resolutie, geïntroduceerd door Duitsland, België en Koeweit, werd bedrieglijk gepresenteerd als machtiging voor ‘grensoverschrijdende humanitaire hulp’. De staten die nu de basis willen leggen voor humanitaire hulp zijn dezelfde die een embargo hebben gelegd op alle basisbehoeften voor het levensonderhoud van het Syrische volk.

De resolutie schond de soevereiniteit van de Syrische Arabische Republiek, erkend door het Handvest van de Verenigde Naties en herhaald in talloze resoluties. Uiteindelijk zou het de invoer van nieuwe wapens onder de dekmantel van Humanitaire goederen bestempelen.

De Russische Federatie en de Volksrepubliek China hebben de Veiligheidsraad eraan herinnerd dat er een eenvoudige methode is om humanitaire hulp te bieden, d.w.z. via de Syrische regering. Zij dienden hiervoor een tegenresolutie in, die uiteraard door de meerderheid van de leden werd verworpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *