Onze demissionaire regering heeft op september 2017 op de valreep de beslissing genomen om de Nederlandse deelname aan de zg. Internationale Coalitie tegen ISIS te verlengen.

Ook aan de strijd tegen IS in Irak en Syrië blijft Nederland een bijdrage leveren. Vanaf volgend jaar zullen er ook weer F-16’s worden ingezet. De gevechtsvliegtuigen worden waarschijnlijk gestationeerd in Jordanië om van daaruit stellingen van de terreurgroep aan te vallen.

Er is geen  sprake meer van een noodzakelijke strijd tegen ISIS, die is reeds verslagen, m.n. door het Syrische leger met steun van Rusland en Hezbolah.

Het demissionaire kabinet gebruikt dezelfde argumentatie als het Pentagon:

“te vroeg vertrekken uit het Midden-Oosten is gevaarlijk. “Dat is een fout die in het verleden wel eens is gemaakt. Hier probeert men te voorkomen dat de strijd met IS weer kan oplaaien.”

Het is exact dezelfde argumentatie als het Pentagon gebruikt om in Syrie te blijven. Om de oorlog op te doen laden, wordt er fanatiek gezocht naar nieuwe (fake) argumenten.

In de Must-See 2005 documentaire van Charles Ferguson “No End In Sight” wordt die zgn “fout in het verleden” belicht en aangetoond dat Paul Brenner, de neo-conservatieve havik die namens de VS de eerste Iraakse regering na de vernietiging van de Iraaks staat leidde, bewust aangestuurd heeft op de creatie en bewapening van paramilitaire fundamentalistische bendes waaruit, mbv financiele steun uit Saudi Arabie en wapens uit Turkije,  ISIS ontstaan is.

(Ook te bekijken op Freedocumentries/Vimeo)

De Syrische regering beschouwt de ongevraagde aanwezigheid van deze buitenlandse troepen in Syrie als een oorlogs verklaring, en  elke aanval op Syrische troepen een oorlogsmisdaad.

Is ons leger inderdaad betrokken bij  een oorlog tegen Syrie en oorlogsmisdaden? Ik hoop dat de verantwoordelijke ministers zullen inzien dat dit inderdaad het geval is en zo snel mogelijk besluiten deze deelname aan de illegale oorlog tegen Syrie te beeindigen.