Bron: Voltaire Netwerk 27 november 2021 (Fr) ~~~

Volgens advocaat Geoff Shepard (foto) getuigen in de Nationale Archieven gevonden documenten dat Watergate geen complot van Nixon was om de Democratische Partij te bespioneren, maar een complot van de Democraten tegen hem.

Deutsch English Español français italiano Português русский Türkçe

In een boek, The Nixon Conspiracy: Watergate and the Plot to Remove the President, dat afgelopen woensdag is gepubliceerd, beweert hij dat wetgevers gedurende de hele zaak geheime bijeenkomsten hielden met aanklagers om te coördineren. Hij betwist ook verschillende belastende getuigenverklaringen. Het is waar, zegt hij, dat deze getuigen zijn veroordeeld, maar geen van hen heeft ooit één dag in de gevangenis doorgebracht.

Geoff Shepard is niet zomaar een advocaat. Hij was nummer 2 in het verdedigingsteam van President Nixon. Hij had deze feiten al in 2015 vermeld, maar beschikte toen niet over deze documenten.

In 2005 had Vanity Fair de identiteit onthuld van “Deep Throat”, de bron van de Washington Post-journalisten Bob Woodward en Carl Bernstein. Het was J. Edgar Hoover’s plaatsvervanger, de directeur van de FBI, een zekere Mark Felt.

Als de versie van Geoff Shepard wordt bevestigd (wij hebben de documenten die hij aanhaalt niet gezien), werpt dat een nieuw licht op de rol van de Amerikaanse deep state tegen de presidenten Richard Nixon en Donald Trump. De eerlijkheid van deze laatste is ook in twijfel getrokken door een voormalig directeur van de FBI, speciaal onderzoeker Robert Mueller.

Topfoto: advocaat Geoff Shepard, van het verdedigingsteam van President Nixon.