ZAL DE RUSSISCHE UITSCHAKELING VAN HET US PATRIOT RAKETSYSTEEM GEVOLGD WORDEN DOOR EEN “OEKRAÏENSE F-16” AANVAL TIJDENS DE NATO “AIR DEFENDER 23” OEFENING OP 12 JUNI?

Bron: John Helmer, Moskou
Dances with Bears, 20 mei 20212 ~~~

Er bestaat een groot risico dat over drie weken Amerikaanse en NAVO-troepen een poging zullen doen om rechtstreeks tegen Rusland te vechten.

Het operationele plan is om aan te vallen vanuit het Roemeense luchtruim in het zuiden en de Baltische staten in het noorden, in de camouflage van de NAVO-oefening genaamd “Air Defender 23”, en onder dekking van Amerikaanse F-16 gevechtsvliegtuigen die naar verluidt worden bediend door Oekraïense piloten, maar worden gevoed, gestuurd en bewaakt door meer dan tweehonderd Amerikaanse en NAVO-vliegtuigen, waaronder de meest geavanceerde Amerikaanse oorlogsstraaljager, de F-35.

“Dit [is] de grootste inzetoefening sinds de oprichting van de NAVO”, aldus het door het NAVO-hoofdkwartier gepubliceerde omslagverhaal. Gecommandeerd op Amerikaanse bases in Duitsland, ogenschijnlijk geleid door Duitse officieren, beweert een “factsheet” van de Bundeswehr dat “100 [US] Air National Guard vliegtuigen uit 35 verschillende VS-staten de sprong over de Atlantische Oceaan zullen maken om deel te nemen aan Air Defender 2023”. Naast ‘s werelds modernste jets, de F35, zullen meer dan 20 verschillende types vliegtuigen en piloten uit 24 landen samen luchtoorlogoperaties oefenen boven Duitsland, maar ook boven Oost-Europa aan de NAVO-grens. Onder hen Eurofighter, F18, F16, A10, [Saab] Gripen jets.”

De Duitse militaire aankondiging vermeldt het Oekraïense regime in Kiev als een van “onze partners in Oost- en Zuidoost-Europa” en zegt: “wij willen de collectieve verdediging van gemeenschappelijke waarden (vrijheid, democratie, welvaart) bevorderen – een aanval op één NAVO-natie is een aanval op het reactievermogen van de luchtmacht – geallieerde luchtmachten zijn de eerste responders”.

Twee parallelle operaties camoufleren de Amerikaanse leiding van de gecombineerde NAVO-aanvalsoperaties vanaf de Ramstein-b

johnhelmer.net

asis in Duitsland, het hoofdkwartier van het geallieerde luchtcommando in Europa. “Twee NAVO-oefeningen, RAMSTEIN DUST voor NATOs Deployable Air Command and Control capability, de DARS, en RAMSTEIN GUARD voor Electronic Warfare zijn gekoppeld aan onze oefening.”

Dit plan van Amerikaanse en NAVO-luchtoperaties tegen Rusland, dat sinds het begin van de Russische Speciale Militaire Operatie in februari 2022 is opgezet, volgt op de nederlaag van de Oekraïense grondtroepen bij Artemovsk (Bakhmut) en de strategische nederlaag van het Amerikaanse Patriot-raketsysteem bij Kiev door de Russische hypersonische Kinzhal-raket op 16 mei.

Het gebruik van NAVO-oefeningen om actieve aanvallen op Russische doelen te verbergen werd voor het eerst gedemonstreerd in september vorig jaar toen de Nord Stream pijpleidingen werden opgeblazen na de BALTOPS zeeoefening. Meer recentelijk, op 13 mei, werd een door de VS geleide hinderlaag voor Russische vliegtuigen geoefend toen een Su-34 jachtbommenwerper, een SU-35 luchtverdedigingsescorte en twee Mi8 helikopters tegelijkertijd werden geraakt en neergehaald in het Russische luchtruim, boven de regio Bryansk.

Luister naar de discussie in de uitzending:

https://johnhelmer.net/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://johnhelmer.net/wp-content/uploads/2023/05/wows-may-20.png&nocache=1

Het Witte Huis en het Pentagon hebben geprobeerd de strategische betekenis van de Kinzhal aanval op het Patriot systeem te bagatelliseren.

Amerikaanse functionarissen, versterkt door CNN en andere propagandakanalen, hebben beweerd dat er “minimale” schade was aan “twee onderdelen van het systeem”. Er zijn geen Amerikaanse slachtoffers bekend onder de 90-koppige bemanning die nodig is om de radar, het controlecentrum, de raketeenheden, het herladen en andere apparatuur van het Patriot-systeem te bedienen.

Daags na de aanval was vice-admiraal John Kirby, de militaire briefer in het Witte Huis, daar niet zo zeker van. Gevraagd om te verduidelijken wat er gebeurd was, zei Kirby: “Dat kan ik niet, nee. Ten eerste kan ik de berichten niet bevestigen. [Of de Oekraïners de schade kunnen herstellen] hangt af van de omvang van de schade. Of het al dan niet door de Oekraïners kan worden gerepareerd, of dat wij hen misschien moeten helpen… Uiteraard, als er schade is aan een Patriot-systeem dat buiten Oekraïne moet worden gerepareerd, zouden we daar zeker bij helpen.”

Klik om te luisteren van minuut 18:35 tot 19:27.

Er is geen persbericht, briefing of commentaar van het Pentagon over de Patriot aanval. Geen enkele Amerikaanse functionaris en geen enkele Amerikaanse media hebben gemeld dat de Patriot de Russische raket niet heeft kunnen onderscheppen, ondanks waarschuwingen van Moskou sinds december vorig jaar dat dit zou gebeuren.

Destijds zei Dmitry Medvedev, de voormalige president en nu plaatsvervangend hoofd van de Veiligheidsraad van het Kremlin: “Nog voordat berichten opdoken over de levering van Patriot-systemen, waarschuwde Dmitry Medvedev, plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad die wordt voorgezeten door president Vladimir Poetin, dat als de Patriots Oekraïne binnenkomen “samen met NAVO-personeel, zij onmiddellijk een legitiem doelwit zullen worden voor onze strijdkrachten.””

President Vladimir Poetin gaf zijn waarschuwing op 25 december: “Natuurlijk zullen we het vernietigen, 100 procent!”

Uit de rapporten van de Russische inlichtingendienst van 18 en 20 mei blijkt dat “een multifunctioneel radarstation en vijf lanceerinrichtingen van het door de Verenigde Staten geproduceerde Patriot-luchtdoelraketsysteem werden getroffen en volledig vernietigd”.

In de daaropvolgende dagen hebben Russische militaire operaties de aanvallen met langeafstandsraketten op luchtafweercomplexen, spoorwegemplacementen, brandstof- en munitievoorraden, uitrustingsparken en reserveterreinen in het westen van Oekraïne, waaronder Khmelnitsky, Rivne, Zhitomir en Lvov, geïntensiveerd. De omvang van de aanvallen gaat verder dan de elektronische Oorlog van de afgelopen maanden, aldus een NAVO-veteraan. “Het is nu een volledige campagne. Nu de luchtverdediging van de VS/NAVO nutteloos is gebleken tegen de Russische aanvalscapaciteiten, verwacht ik dat ze het luchtruim zullen kiezen. Het is alles wat ze nog hebben.”

De bron is het eens met gepensioneerde Amerikaanse militaire experts in de alternatieve media die niet geloven dat het leveren van oude F-16 vliegtuigen aan Kiev significante luchtverdediging of luchtaanvalcapaciteit toevoegt tegen Rusland. De F-16’s voor de Oekraïne zijn een misleiding, camouflage voor een veel dieper liggend aanvalsplan van de NAVO, waarschuwt de bron. “Wat te denken van de F-16’s als dekking voor Amerikaanse F-22’s of andere Amerikaanse vliegtuigen in het Roemeense of Poolse luchtruim, die stand- off wapens afvuren?”

Dit is nu de dreigende Rusland-aanval van de Ramstein “oefeningen”; deze zijn gepland van 12 tot 24 juni. Japan is een van de NAVO-“partners” die geen lid zijn en officieel erkend zijn voor deelname; Oekraïne wordt niet genoemd in de persberichten van de NAVO.

Het Duitse leger is minder terughoudend over de identiteit van de “partners” die deelnemen aan Air Defender 23, in tegenstelling tot de NAVO-lidstaten. De Duitsers beweren dat “onze oostelijke partners deelnemen aan de oefening, met luchtmacht en beleidsmakers in het Air Operations Headquarters. Daarnaast plannen en voeren we dagelijkse missies uit om kracht te tonen aan de oostelijke flank van de NAVO.” De Luftwaffe plant “dagelijks drie grote samengestelde luchtoperaties – met elk ongeveer 40-80 vliegtuigen en commando- en controle-elementen. Alles bij elkaar gaat het om ongeveer 250 vluchten per dag.”

“We hebben drie grote oefengebieden gecreëerd in het oosten, zuiden en noorden van Duitsland die elke dag gebruikt zullen worden in opeenvolgende handelingen. Daarnaast hebben onze buren Polen en Tsjechië hun militaire oefenterreinen aangeboden voor zogenaamde vervolgtraining, dat wil zeggen kleinere luchtverdedigingsoefenmissies buiten de grote golven om.

“Air Defender weerspiegelt de Russische aanvalsoorlog,” hebben de Duitse militairen verklaard. “De oorlog in Oekraïne bepaalt ons heden en vormt onze toekomst…Met Air Defender geven we een duidelijk signaal af dat we de veiligheid van het bondgenootschap absoluut garanderen. Zonder mitsen en maren. We moeten trainen zoals we vechten, zodat we kunnen vechten zoals we hebben getraind.” De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius is explicieter geweest: hij beweert dat hij luchtaanvallen op Russisch grondgebied steunt, en bouwt Duits-Poolse bases voor gevechtsondersteuning aan de Poolse kant van de grens met Oekraïne. Het is “volkomen normaal” in zo’n militair conflict, heeft Pistorius gezegd, “dat de aangevallen partij ook het grondgebied van de tegenstander betreedt, bijvoorbeeld om aanvoerroutes af te snijden.” “

De Duitse Luftwaffe-chef, luitenant-generaal Ingo Gerhartz met (links) minister van Defensie Boris Pistorius; (rechts) met de stafchef van de Amerikaanse luchtmacht, generaal Charles Brown, die een model van een van Manfred von Richthofens rode “vliegende circus”-jagers uit de Eerste Wereldoorlog cadeau doet.

In tegenstelling tot von Richthofen is Gerhartz opgeklommen van dienstplichtige tot generaal zonder ooit in luchtgevechten tegenover een tegenstander te hebben gestaan. Zijn enige militaire actie tot nu toe was het droppen van bommen op Afghaanse burgers.

Ten zuiden van het Oekraïense slagveld zullen ook Roemenië en Bulgarije deelnemen aan de Air Defender 23 operaties. Bekijk de repetities voor verkenning, elektronische oorlogsvoering, targeting commando en controle in het Roemeense luchtruim op 11 mei.

Klik om de foto bij de bron te vergroten.

Deze operaties zijn verre van nieuw en geen verrassing voor de tegenhangers van de Russen die in de Zwarte Zee en vanaf de Krim opereren.

Als de Russische militaire inlichtingendienst overgaat van vermoeden naar overtuiging dat onder dekking van de Oekraïense F-16’s luchtaanvallen door Amerikaanse en NAVO-vliegtuigen worden voorbereid, voorzien de bronnen in Moskou een “asymmetrische reactie”. De bronnen geloven dat als en wanneer Polen of Roemenië een “Oekraïense” F-16 laat opstijgen vanaf een lokaal vliegveld om Russische troepen aan te vallen, de Poolse en Roemeense luchtmachtbases Russische raketdoelen zullen worden, net zoals de Patriot batterijen dat waren. Amerikaanse en NAVO-luchtsteun voor zo’n F-16 vlucht, inclusief AWACS en RC-135 gevechtssystemen die tegelijkertijd in de lucht zijn, zouden bijkomende doelen worden.

De Polen hebben zich terughoudend opgesteld ten aanzien van een directe oorlog met Rusland. President Andrzej Duda had dit afgelopen november 2022 onthuld toen hij op een beveiligde telefoonlijn dacht te spreken met de Franse president Emmanuel Macron. “Denkt u dat ik een oorlog met Rusland nodig heb?” zei Duda toen. “Nee, dat wil ik niet. Ik wil geen oorlog met Rusland, ik ben extreem voorzichtig, geloof me. Ik ben extreem voorzichtig.”

Dat was zes maanden geleden. Vorige week in IJsland beweerde Duda dat Polen geen F-16 vliegtuigen aan Oekraïne zou leveren. Hij verzweeg wat Polen al doet, en volgende maand zal doen tijdens Air Defender 23.

Bron: https://www.rp.pl/

Volgens het Poolse persbericht, “sprak president Andrzej Duda op 17 mei in Reykjavik over de mogelijkheid om Poolse strijders over te dragen aan Oekraïne.” “Wij bevinden ons in de absolute voorhoede van landen als het gaat om de overdracht van wapens aan Oekraïne. Wij zijn het die vrijwel ongekende hoeveelheden wapens hebben overgedragen wat de Europese Unie betreft. Wij hebben 300 tanks aan Oekraïne overgedragen. We hebben al onze MiG-29’s, waar Oekraïne sinds het begin van het conflict om heeft gevraagd, aan Oekraïne overgedragen”, zei hij.”

“We hebben een relatief klein aantal F-16 vliegtuigen. Wij zijn bereid het proces van opleiding van Oekraïense piloten te ondersteunen – ik heb daar enige tijd geleden met de premier, de minister van Landsverdediging over gesproken. Maar het aantal F-16’s dat we hebben staat ons niet toe om vandaag te praten over de overdracht van een deel ervan aan Oekraïne. We zijn bereid de MiG-29 systematisch over te dragen. We hebben daar een probleem, omdat we enkele MiG’s hebben die al volgens NAVO-normen opereren, ze voeren de Air Policing-missie uit, en daarom dienen ze de verdediging van NAVO-landen, maar we hebben beloofd dat we deze vliegtuigen achtereenvolgens zullen overdragen – aldus Duda.”

In het derde en laatste segment van de uitzending van TNT Radio gaat de discussie over de zaak Jack Teixeira, waarin de VS Teixeira beschuldigen van het stelen en publiceren van oorlogsbriefings over Oekraïne van de Joint Chiefs of Staff.

Nieuw bewijsmateriaal dat vorige week in de Amerikaanse federale rechtbank werd onthuld,toont aan hoeveel het commando van de Amerikaanse luchtmacht (USAF) al maanden voor het uitlekken van de Pentagon Papers wist over Teixeira, en hoeveel aanmoediging Teixeira kreeg om documenten te kopiëren en te publiceren waarvan hij destijds zei dat hij niet van plan was ze openbaar te maken.

Voor gedetailleerde achtergrondinformatie over het nieuwe bewijs van wat USAF stafchef generaal Charles Brown en zijn ondergeschikten wisten, en wanneer ze het wisten, lees dit.