Bron: moonofalabama 13 mei 2023 ~~~ 

Morgen zijn er verkiezingen in Turkije en Thailand. In beide landen zien de VS graag de oppositie winnen.

Recente stukken in de New York Times laten daar geen twijfel over bestaan.

Een cruciale vraag bij de verkiezingen in Thailand: Mag je de koning bekritiseren?

Liberale kiezers hebben de afgelopen jaren hun kritiek op de Thaise monarchie geïntensiveerd. Conservatieven hebben daarop gereageerd met een campagne om het instituut koste wat kost te verdedigen.

Een verlies van Erdogan in Turkije zou opluchting in het Westen en ongerustheid in Moskou veroorzaken.

Europese leiders zouden blij zijn met “een gemakkelijker Turkije”, terwijl Rusland een belangrijk economisch en diplomatiek partnerschap zou kunnen verliezen als de Turkse leider bij de verkiezingen van zondag de macht verliest.

De opiniepeilingen in beide landen lijken overal en dicht bij elkaar te liggen, maar mijn vermoeden is dat de zittende machthebbers een goede kans maken om te winnen.

Als de resultaten in het voordeel van de huidige regeringen uitvallen, kunnen de VS hun goed beproefde kleurenrevolutie gebruiken om de resultaten te veranderen.

Zij hebben dit al eerder gedaan, niet alleen in Turkije en Thailand, maar ook in vele andere landen.

De Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) heeft lange tijd “vreedzame evolutie” en “kleurenrevoluties” beraamd en spionageactiviteiten over de hele wereld ontplooid. Hoewel details over deze operaties altijd onduidelijk zijn geweest, onthulde een nieuw rapport van het Chinese National Computer Virus Emergency Response Center en het Chinese cyberbeveiligingsbedrijf 360 op donderdag de belangrijkste technische middelen die de CIA heeft gebruikt om overal ter wereld onrust te zaaien en te bevorderen.

—-

Gedurende tientallen jaren heeft de CIA ten minste 50 legitieme regeringen in het buitenland omvergeworpen of geprobeerd omver te werpen (de CIA heeft slechts zeven van deze gevallen erkend), wat onrust heeft veroorzaakt in verwante landen. Of het nu gaat om de “kleurenrevolutie” in Oekraïne in 2014, de “zonnebloemrevolutie” in Taiwan, China, of de “saffraanrevolutie” in Myanmar in 2007, de “groene revolutie” in Iran in 2009, en andere pogingen tot “kleurenrevoluties” — de Amerikaanse inlichtingendiensten zitten er volgens het rapport allemaal achter.

De leidende positie van de VS in technologieën voor telecommunicatie en bevelvoering ter plaatse heeft de Amerikaanse inlichtingendienst ongekende mogelijkheden geboden om in het buitenland “kleurenrevoluties” te ontketenen. Het rapport van het National Computer Virus Emergency Response Center en 360 onthulde vijf methoden die vaak door de CIA worden gebruikt.

We moeten daarom onze ogen open houden voor nieuwe pogingen tot regime change.