Bron: The People’s Forum 29 januari 2023 ~~~

Na twee jaar van inzet zijn we verheugd om officieel de lancering aan te kondigen van het Internationale Volkstribunaal over het Amerikaanse Imperialisme: Sancties, blokkades en economische dwangmaatregelen.

Dit project is een allereerste internationale poging om systemen van verantwoording op te bouwen – geworteld in wereldwijde solidariteit tussen bewegingen – zowel binnen als buiten de wet, om het geweld van’sancties’ van het imperialisme aan te vechten. Met een indrukwekkende groep internationaal gerenommeerde juristen uit de hele wereld onderzoeken we sancties, niet vanuit het perspectief van degenen die ze opleggen, maar vanuit het perspectief van degenen die er het meest door worden getroffen, namelijk de volkeren van Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Dit evenement van een halve dag vond plaats op 28 januari 2023 in People’s Forum, 320 W 37th St, New York, NY 10018, door een internationale coalitie van meer dan 30 organisaties.

Het Tribunaal zal ongeveer zes maanden duren en in juli 2023 worden afgesloten met een slotevenement dat wordt georganiseerd door het Simón Bolívar Instituut in Caracas, Venezuela. Aan de openingsmanifestatie zal een vooraanstaande groep juristen, wetenschappers en activisten deelnemen, waaronder: Nina Farnia, covoorzitter van het stuurcomité van het Tribunaal & professor in de rechten, Albany Law School Niloufer Bhagwat, Confederation of Lawyers of Asia and the Pacific Brian Becker, ANSWER Collation Mireille Fanon Mendès-France, The Frantz Fanon Foundation Booker Omole, Communistische Partij van Kenia Carlos Ron, Vice-minister van Buitenlandse Betrekkingen voor Noord-Amerika Suzanne Adely – voorzitter National Lawyers Guild & stuurgroep Tribunaal Alfred-Maurice de Zayas, voormalig onafhankelijk deskundige van de Verenigde Naties Roxanne Dunbar Ortiz, historicus en geleerde Claudia De La Cruz, People’s Forum Sara Flounders, Sanctions Kill Helyeh Doutaghi, co-voorzitter stuurgroep Tribunaal & adjunct-professor Carleton University


Gerelateerd (berichten in dit archief):