Bron: moonofalabama 12 september 2022 ~~~

Een typische Amerikaanse aanval op een vreemd land begint met een zwerm kruisraketten die de basisinfrastructuur van het land onklaar maken. De Amerikaanse aanval op Irak en andere landen toonde aan dat er geen elektriciteit en watervoorziening meer was vanaf de eerste dagen van een door de VS gevoerde oorlog.

In meer dan 200 dagen heeft de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne nooit de basisinfrastructuur van het land aangevallen. Toen Oekraïne zijn geëlektrificeerde spoorwegnet gebruikte om wapens uit het “westen” aan te voeren, schakelden de Russische strijdkrachten alleen de elektrische onderstations uit die de spoorwegen bevoorraadden. Maar ze hebben nooit de algemene elektriciteitsproductie voor de bevolking aangevallen. De lichten in Oekraïne bleven branden.

Men kan zich dus afvragen hoe het zit met de Oekraïense besluitvormers en hun “westerse” inlichtingendiensten, die dachten dat een aanval op de elektriciteitsnetwerken die onder Russische controle stonden, hun zaak op de een of andere manier ten goede zou komen.

Het Oekraïense leger valt al wekenlang de kerncentrale van Zaporizja aan, die sinds begin maart onder Russische controle staat en door Russische troepen wordt bewaakt, met artillerie-aanvallen. Gisteren moest de laatste van de zes reactoren van de centrale worden stilgelegd nadat de verbinding met de externe noodstroomvoorziening was vernield tijdens een nieuwe Oekraïense artillerieaanval. (De lijn werd later hersteld.)

De centrale was niet het enige doelwit van Oekraïense infrastructuuraanvallen. Zoals de spreekbuis van de Britse inlichtingendienst Bellingcat, Christo Gorzev vrolijk tweette:

Christo Grozev @christogrozev – 23:05 UTC – 7 sep, 2022

De helft van Belgorod zit zonder elektriciteit na wat een Oekraïense aanval op het centrale elektriciteitsdistributiestation lijkt te zijn
Ingesloten video

Belgorod is een stad in Rusland, een paar kilometer ten noorden van de grens met Oekraïne.

In het gisteren verschenen rapport van het Russische Ministerie van Defensie over de operatie wordt geklaagd over systematische Oekraïense aanvallen op de elektriciteitsinfrastructuur van de stad Donetsk en andere plaatsen:

Om de situatie in het door de Russische strijdkrachten bevrijde gebied en het lijden van de burgers te destabiliseren, gaat het regime in Kiev door met het opzettelijk beschieten van de energie-infrastructuur: stroomopwekkingsinstallaties, transformatorstations en elektriciteitsleidingen.

Sinds 1 september van dit jaar zijn het grondgebied van de kerncentrale van Zaporozhye en de stad Energodar 26 keer het doelwit geweest van artilleriebeschietingen door de Oekraïense strijdkrachten, waaronder het grondgebied van de kerncentrale.

Tegelijkertijd is de stad Energodar als gevolg van een gerichte brand op het transformatorstation op 6 september en de elektriciteitsleiding op 8 september tweemaal zonder elektriciteit komen te zitten.

Op het grondgebied van de Volksrepubliek Donetsk heeft de Oekraïense artillerie herhaaldelijk 22 belangrijke stroomvoorzieningsinstallaties getroffen om de bevolking, kleuterscholen, levensondersteunende voorzieningen voor de bevolking en industriële ondernemingen van stroom te ontdoen.

Op 1 september werden drie mijnen van de Donetsk Coal Energy Company, waar tientallen mijnwerkers ondergronds vastzaten, als gevolg van de staking spanningsloos gemaakt.

Gisteren, 10 september, werden 19 transformatorstations in het Petrovsky district van Donetsk spanningsloos gemaakt als gevolg van beschietingen door de Oekraïense strijdkrachten. Meer dan 1.600 civiele objecten bleven zonder elektriciteit als gevolg van de beschietingen.

Het is belangrijk erop te wijzen dat de dagelijkse aanvallen op de civiele infrastructuur door het regime in Kiev doelbewust en gericht worden uitgevoerd. Door systematisch de energie-infrastructuur in Rusland en op Russisch grondgebied aan te vallen, heeft de Oekraïense regering doelbewuste terreuraanvallen uitgevoerd tegen de bevolking in die gebieden.

Het leek de opmerkingen van de Russische president Vladimir Poetin te zijn vergeten, die had gezegd:

[Iedereen] moet weten dat we nog niet serieus met iets zijn begonnen.

Gisteravond werden Russische kruisraketten gelanceerd vanaf Russische schepen in de Zwarte en de Kaspische Zee. Ze waren bedoeld om vier Oekraïense elektriciteitscentrales te onderbreken, nog niet te vernietigen, en het Oekraïense elektriciteitsnet tijdelijk uit te schakelen:

Rusland viel zondag elektriciteitscentrales en andere infrastructuur aan, waardoor in heel Oekraïne wijdverspreide stroomonderbrekingen ontstonden, terwijl de strijdkrachten van Kiev een snel tegenoffensief uitvoerden dat de troepen van Moskou heeft verdreven van stukken van het grondgebied dat het in het noordoosten had bezet.

Het bombardement veroorzaakte een enorme brand in een elektriciteitscentrale in de westelijke buitenwijken van Kharkiv, waarbij ten minste één persoon om het leven kwam. President Volodymyr Zelenskyy veroordeelde de “doelbewuste en cynische raketaanvallen” op burgerdoelen als terreurdaden.

De op één na grootste stad van Oekraïne, Kharkiv, bleek zondagnacht zonder stroom te zitten. Auto’s reden door verduisterde straten, en de weinige voetgangers gebruikten zaklampen of mobiele telefoons om hun weg te verlichten.

De aanvallen verstoorden ook de Oekraïense militaire spoorwegtransporten die momenteel troepen vanuit het noorden en westen naar het Vuhledar-gebied in het zuidoosten vervoeren, van waaruit zij van plan zijn in de richting van Mariupol aan te vallen.

Flash-symbolen tonen aanvallen op de elektriciteitsinfrastructuur

Groter

Weken nadat hij zelf opdracht had gegeven tot aanvallen op de civiele elektriciteitsinfrastructuur in Russisch bezet gebied, heeft de Oekraïense president Zelenski de voor de hand liggende vergeldingsmaatregelen van Rusland cynisch als “terrorisme” bestempeld:

Володимир Зеленський @ZelenskyyUa – 18:52 UTC – 11 sep, 2022

Een totale black-out in de regio’s Kharkiv & Donetsk, een gedeeltelijke in de regio’s Zaporizhzhia, Dnipropetrovsk & Sumy. RF terroristen blijven terroristen en vallen kritieke infrastructuur aan. Geen militaire faciliteiten, het doel is om mensen van licht & warmte te beroven. #RuslandIsATerroristState

De Russische aanvallen waren slechts een waarschuwingsschot. Het kan op elk moment ALLE energie-infrastructuur van Oekraïne uitschakelen:

groter

Zal het Oekraïense leiderschap aandacht schenken aan de waarschuwing?

Reken daar maar niet op. Zolang de “westerse” media het Zelenski-regime dekken door niet te berichten over zijn eerdere pogingen om de stroomvoorziening in Rusland en op Russisch grondgebied te verstoren, zullen dergelijke aanvallen natuurlijk meer valse sympathie opwekken voor de Oekraïense kant.

De Oekraïense media bereiden de bevolking nu al voor op meer aanvallen:

Hoe overleef je in een huis zonder gas, water, elektriciteit, mobiele ontvangst?

Hoe? Door Youtube video’s te bekijken:

Nadiya Matveyeva’s Nadiyni Porady (Betrouwbaar advies) YouTube playlist biedt eenvoudige maar belangrijke regels die zullen helpen om de gezondheid te behouden, alledaagse problemen op te lossen, jezelf en je familie te beschermen tijdens de grootschalige Russische invasie van Oekraïne. De tv-presentatrice geeft antwoorden op vragen die iedereen bezighouden: …

Veel geluk daarmee als de netwerken plat liggen.

Vladimir Zelinski is geen rationele politicus of besluitvormer. Hij is een acteur die doet alsof hij een enorme lul heeft waarmee hij piano kan spelen (vid). Alles wat hij en zijn producersteam in Kiev doen, moet in dat licht worden gezien. Zij bespelen het Oekraïense en ‘westerse’ publiek voor persoonlijk gewin. Elk van hun stappen is berekend met dat in gedachten. De waarheid vertellen en het welzijn van de plaatselijke bevolking zijn voor hen van geen belang.

Toen zij besloten de energie-infrastructuur in Rusland en op Russisch grondgebied aan te vallen, hadden zij al berekend dat de onvermijdelijke vergelding door Rusland hun voornaamste doel zou helpen en nog vele miljoenen aan “westerse” subsidies op hun offshore-bankrekeningen zou doen belanden.

Onze media en politici steunen hen daarbij op cynische wijze.