Bron: Telesur
19 juni 2022 ~~~

De DPR-troepen melden dat in de afgelopen dagen Donetsk, evenals Gorlovka, Yasinovtaya, Makyeyevka en andere steden, en verschillende nederzettingen in het gebied vaak en intensief werden gebombardeerd door de Oekraïense strijdkrachten.

Oekraïense troepen hebben zaterdag het Kuibyshevskyi district van Donbass beschoten met 155-millimeter projectielen, het standaard kaliber van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), merkten bronnen in de zelfbenoemde Volksrepubliek Donetsk (DPR) op.

Vijf mensen werden gedood door de Oekraïense beschietingen in burgergebieden, volgens de territoriale verdediging van de DPR op zaterdag, eraan toevoegend dat 12 anderen gewond zijn geraakt. Onder de slachtoffers waren hulpverleners die de branden kwamen blussen die door de eerste inslagen waren veroorzaakt, maar vervolgens zelf onder nieuw vuur kwamen te liggen, waarbij twee doden en drie gewonden vielen, aldus de DPR.

Het vertegenwoordigingsbureau van de DPR bij het Joint Center for Control and Coordination of the Ceasefire (Gemeenschappelijk Centrum voor Controle en Coördinatie van het Staakt-het-vuren schreef) op zijn Telegram-kanaal dat de aanval plaatsvond om 08:05 uur, lokale tijd, en dat alle 10 granaten gelanceerd vanuit de Peski gemeenschap de stad Donetsk raakten.

Volgens het hoofdkwartier van de territoriale verdediging van de DPR waren eerder 20 granaten van hetzelfde kaliber afgevuurd op de stad Donetsk, ook in de Donbass-regio.

De DPR-troepen verklaarden dat Donetsk, alsook Gorlovka, Yasinovtaya, Makyeyevka en andere steden, en verscheidene nederzettingen in het gebied in de voorbije dagen vaak en intensief door de Oekraïense strijdkrachten werden gebombardeerd.

Rusland lanceerde op 24 februari een militaire operatie in Oekraïne, nadat de autoriteiten van de zelfbenoemde Volksrepublieken Donetsk en Lugansk om hulp hadden gevraagd om de toenemende agressie en de zware luchtaanvallen vanuit Kiev af te slaan.

Topfoto: Oorlog Rusland-Oekraïne: Een Russische militair staat naast een school die is verwoest door beschietingen in het centrum van Donetsk op 14 juni 2022. | Foto: Twitter @senguptacanada