Bron: RT 15 juni 2022 ~~~

DPR heeft Rusland om extra troepen gevraagd na zware beschietingen van woonwijken in Donetsk door Oekraïense troepen

De Volksrepubliek Donetsk (DPR) verzoekt om extra “geallieerde troepen” om te helpen in haar strijd tegen de Oekraïense troepen, zo verklaarde haar hoofd, Denis Pushilin, maandag in een videotoespraak. Het verzoek komt na berichten over zware artilleriebeschietingen door Kiev van woonwijken in Donetsk en andere plaatsen in de republiek.

“De vijand heeft letterlijk alle grenzen overschreden. Er worden verboden oorlogsmethoden gebruikt. De woonwijken en de centrale districten van de stad Donetsk liggen onder artilleriebeschietingen, ook andere steden en dorpen van de DPR liggen onder vuur”, verklaarde Pushilin.

Daarom vraagt de republiek Rusland om extra troepen in te zetten om te helpen in het lopende conflict, verklaarde de functionaris. “Er is overeenstemming bereikt dat alle noodzakelijke extra troepen van de geallieerde troepen, voornamelijk van Rusland, zullen worden ingezet,” zei hij.

Donetsk, evenals andere locaties in de Democratische Volksrepubliek Korea, zijn de afgelopen dagen het doelwit geweest van zware raket- en artillerieaanvallen door het Oekraïense leger. De beschietingen waren bijzonder hevig op maandag, met tientallen incidenten geregistreerd door de lokale autoriteiten in de stad.

Rusland viel de buurstaat eind februari aan, nadat Oekraïne de voorwaarden van de akkoorden van Minsk, die voor het eerst in 2014 werden ondertekend, niet had uitgevoerd en Moskou uiteindelijk de Donbass-republieken Donetsk en Lugansk had erkend. De door Duitsland en Frankrijk tot stand gebrachte protocollen waren bedoeld om de afgescheiden regio’s een speciale status binnen de Oekraïense staat te geven.

Het Kremlin heeft sindsdien geëist dat Oekraïne officieel verklaart dat het een neutraal land is dat nooit zal toetreden tot het door de VS geleide militaire blok van de NAVO. Kiev houdt vol dat het Russische offensief volledig onuitgelokt was en ontkent dat het van plan was de twee republieken met geweld te heroveren.

Topfoto: Brandweerlieden bestrijden brand na artilleriebeschietingen in Donetsk op 13 juni 2022. © Sputnik / Sergej Averin


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *