Bron: Sonja van den Ende 
FreeSuriya 15 juni 2022 ~~~

Deze week had ik als eerste Nederlandse journalist de primeur, om de Azov Staalfabriek te bezoeken, nadat hij door het Russische leger bevrijd is en de eerste werkzaamheden, het ontmijnen van de bovenste verdieping, in de ondergrondse catacomben waren voltooid.

Azov Staatfabriek, Marioepol, ©MirjamPhoto

Het was dagelijks nieuws op de Westerse propaganda zenders, wat ze ‘Het Nieuws’ noemen. Het is en was propaganda om Oekraïne bij de EU te krijgen, en de grote Reset door te voeren op een misdadige manier: De door Zelnesky en door het Westen als helden afgeschilderde Oekraïense Azov militie, waren standvastig en hielden deze fabriek voor het oog van het Westerse publiek, in handen.

Een paar details lieten ze echter achter. Details die onomstotelijk bewijzen, dat we het hier te doen hebben met rasechte nazi’s, gesponsord en getraind door het “vrije democratische” Westen, dat aan de lopende band wapens, wapens, en nog meer wapens stuurt en wiens burgers dag in dag aan moeten aanhoren hoe hun “helden” deze “oorlog”, tegen de “boze” Russen verliezen. Want verliezen doen ze. Ook de Westerse regeringen verliezen, deze criminele Westerse regeringen die door hun oligarchen en globalisten aan hun Grote Reset eindspel bezig zijn, over de ruggen van onschuldige Oekraïners (en natuurlijk ook van Europeanen, maar die zijn nog niet allemaal wakker).

Wat ik te horen en te zien kreeg, en de lucht van lijken zal ik niet snel vergeten.

Dat er veel lijken liggen mag duidelijk zijn. Oekrainse uitgehongerde of aan hun verwonding gestorven nazi’s, maar nog veel erger: burgers, die er als menselijk schild vastgehouden werden.

Burgers, ouden van dagen en vrouwen met kinderen. De mannen waren namelijk aan het front, vechtend tegen de proxy’s (huurlingen) van het misdadige Westen, hetzelfde spel als in Syrië, met dodelijke afloop.

De criminele daad

De Azov nazi’s hielden de bevolking in de catacomben van meer dan vijf verdiepingen gevangen. Zoals gezegd waren het ouderen, bejaarden, vrouwen en kinderen. Zij lieten ze, waarschijnlijk op het einde, uithongeren. President Poetin en Defensie minister Sergei Shoigu hadden bevolen om de fabriek niet aan te vallen, omdat zij wisten dat er burgers waren. De Azov Nazi’s gebruikten al het eten zelf en lieten zo een groot gedeelte van de gevangen de hongerdood sterven, ook kinderen.

Eten | foto: ©MirjamPhoto
Kleding van burgers | ©MirjamPhoto
Pillen (Captagon) van Nazi’s | ©MirjamPhoto

Als de ouderen, vrouwen en kinderen gestorven waren werden ze met mijnen om hun lichamen gebonden naar buiten gegooid – de lichamen ontploften. Een ander methode was om deze lichamen met mijnen in nog werkende koelingen te leggen en zo, wanneer de Russen hen zouden vinden, deze grote koelkasten (het was een staalfabriek met elektriciteit) ontploften, met Russische soldaten erbij. Dit zijn regelrechte Nazi praktijken uit het handboek van Adolf Hitler. Niets maar ook niets kan deze actie goedpraten. Ik was er, ik heb het gehoord, ik heb bewijzen gezien en heb de ontbinding van lijken geroken, die verder in de catacomben liggen weg te rotten.

Het moge duidelijk zijn dat alle Westerse regeringen medeschuldig zijn aan de gruwelijkheden die hier hebben plaatsgevonden. Was het in Syrië, waarvan de Westerse bevolking nog niet eens het “topje” van de ijsberg gezien heeft, al heel erg. Zo moet Marioepol het “keerpunt” van de Westerse criminele daden worden. In 1945 bevrijdde de Russen Auschwitz in Polen. Nu is er naar mijn eigen mening zoiets als een vergelijkbare bevrijding. Het westen verzwijgt dit. Maar dat kan niet meer. Het is te crimineel om wapens te sturen naar nazi’s die burgers vermoorden, kinderen en ouden van dagen.

Niet alleen in de staalfabriek gebeurde het, ook in de steden zoals Donetsk, waar dagelijks raketten werden, en soms nog worden, afgeschoten.

De dag dat ik terugkwam van de staalfabriek, is Donetsk onder vuur genomen. Een bevallingskliniek betreurde doden die dag en drie burgers werden gedood door raketten, afgevuurd door nazi’s met Amerikaanse wapens. De dag ervoor had ik nog een school bezocht, waar tijdens lesuren raketten insloegen. Stel je voor kleine kinderen kregen er les. Ik zal er in een volgend artikel uitgebreid over berichten.

Amerikaanse wapens AZOV staalfabriek foto: ©Mirjam Photo


Guided Missiles voor het afschieten van burgers, AZOV staalfabriek | ©Mirjam Photo

Oproep aan het Nederlandse volk

Stop jullie criminele regering en parlement, zij leveren wapens aan nazi’s die kinderen, vrouwen en ouderen doden. Dit is geen oorlog, dit is barbaars. Scholen, klinieken, markten en burgers zijn het doelwit van deze criminelen. De Nederlandse regering moet direct stoppen met de levering en aftreden. De Nederlandse regering is willens en wetens medeplichtig aan genocide . Stop deze genocide!

Volg mij op Sonja van den Ende (vk.com) of op Twitter sonja van den ende (@SonjaEnde) / TwitterSteun mijn werk op FreeSuriya

Topfoto: Azov Staalfabriek, Marioepol | ©MirjamPhoto