En het werkte.

Bron: Summit News 6 juni 2022 ~~~

De Oekraïense topambtenaar die werd ontslagen wegens het verspreiden van onjuiste informatie, heeft toegegeven dat zij heeft gelogen over massale verkrachtingen door Russen om westerse landen te overtuigen om meer wapens naar Oekraïne te sturen.

Ljoedmila Denisova, de voormalige Oekraïense parlementaire commissaris voor mensenrechten, werd uit haar functie ontheven na een motie van wantrouwen in het Oekraïense parlement die met een meerderheid van 234 tegen 9 werd aangenomen.

Parlementslid Pavlo Frolov beschuldigde Denisova specifiek van het verspreiden van onjuiste informatie die “Oekraïne alleen maar schade berokkende” in verband met “de talrijke details over ‘onnatuurlijke seksuele misdrijven’ en seksueel misbruik van kinderen in de bezette gebieden, die niet door bewijzen werden gestaafd”.

In een interview dat door een Oekraïens persbureau werd gepubliceerd, gaf Denisova toe dat haar onwaarheden hun beoogde doel hadden bereikt.

“Toen ik bijvoorbeeld sprak in het Italiaanse parlement bij de Commissie voor Internationale Zaken, hoorde en zag ik zulke vermoeidheid van Oekraïne, weet je? Ik sprak over verschrikkelijke dingen om hen op de een of andere manier aan te zetten tot het nemen van de beslissingen die Oekraïne en het Oekraïense volk nodig hebben,” zei ze.

Denisova merkte op dat de Vijfsterrenbeweging van Italië oorspronkelijk “tegen het leveren van wapens aan ons was, maar na [haar] toespraak, zei een van de partijleiders… dat ze [ons] zullen steunen, ook door het leveren van wapens.”

Ondanks het feit dat haar beweringen over massaverkrachtingen vals waren, werden ze herhaaldelijk versterkt door gevestigde mediakanalen als CNN en de Washington Post.

“De media waren snel met het naar buiten brengen van de onzin van deze vrouw, maar maakten zich niet druk over het corrigeren van de feiten,” schrijft Chris Menahan.

Inderdaad, er zijn ontelbare regelrechte hoaxes en onwaarheden geweest tijdens de oorlog waarbij zogenaamde ‘fact checkers’ opvielen door hun afwezigheid.

Het gaat onder meer om stralingslekken in belegerde kerncentrales die niet zijn opgetreden, de volstrekt onjuiste informatie van de media over wat er op Snake Island is gebeurd, de ‘Ghost of Kiev Hoax’, en de ‘aanslag’ op een Holocaust-monument die nooit heeft plaatsgevonden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *