Bron: Pepe Escobar 20 mei 2022 
strategisch-culture 22 mei 2022  (BLOCKED) 
orinocotribune 25 mei 2022 ~~~

Het ijzersterke fictieve “narratief” dat overal in NAVO-stan wordt opgelegd is dat Oekraïne aan het “winnen” is.

Dus waarom zou wapenhandelaar, nu hoofd van het Pentagon, Lloyd “Raytheon” Austin letterlijk sinds eind februari smeken om zijn telefoontjes beantwoord te krijgen van de Russische minister van Defensie Shoigu, om zijn wens eindelijk ingewilligd te zien?

Het is nu bevestigd door een van mijn betrouwbaarste inlichtingenbronnen. Het telefoontje was een direct gevolg van paniek. De regering van de Verenigde Staten (USG) wil met alle middelen het gedetailleerde Russische onderzoek – en de verzameling van bewijsmateriaal – naar de biowapenlaboratoria van de VS in Oekraïne in de kiem smoren, zoals ik in een eerdere column heb uiteengezet. (NL vertaald)

Dit telefoontje vond plaats precies na een officiële Russische verklaring aan de VN-Veiligheidsraad op 13 mei: we zullen de artikelen 5 en 6 van het Verdrag inzake het Verbod op Biowapens gebruiken om de biologische “experimenten” van het Pentagon in Oekraïne te onderzoeken.

Dit werd herhaald door de ondersecretaris-generaal van de VN, belast met ontwapening, Thomas Markram, zelfs toen alle ambassadeurs van de NAVO-landen het verzamelde bewijsmateriaal voorspelbaar ontkenden als “Russische desinformatie”.

Shoigu kon de oproep al van ver zien aankomen. Reuters, die slechts de “Pentagon official” letterlijk citeerde, spon dat het vermeende één uur durende gesprek tot niets leidde. Onzin. Austin eiste, volgens de Amerikanen, een “staakt-het-vuren” – wat een Siberische kattengrijns op Shoigu’s gezicht moet hebben doen ontstaan.

Shoigu weet precies hoe de wind op de grond waait, zowel voor de Oekraïense strijdkrachten als voor de Oekraïense nazi’s. Het is niet alleen het Azovstal debacle en Kiev’s algehele instorting van het leger.

Na de val van Popasnaya – het cruciale, meest versterkte Oekraïense bolwerk in Donbass – hebben de Russen en de Donetsk/Lugansk strijdkrachten de verdediging doorbroken langs vier verschillende vectoren naar het noorden, noordwesten, westen en zuiden. .Wat er nog over is van het Oekraïense front brokkelt snel af, met een enorme smeltkroes onderverdeeld in een doolhof van kleintjes: een militaire ramp die de USG onmogelijk kan draaien.

Parallel daaraan kunnen we nu ook een volledige ontmaskering verwachten van de biowapen-zwendel van het Pentagon. Het enige “onweerlegbare aanbod” dat de regering van de VS nog kan doen, is de Russen iets tastbaars voorleggen om een volledig onderzoek te vermijden.

Dat zal niet gebeuren. Moskou is zich er volledig van bewust dat het openbaar maken van illegaal werk aan verboden biologische wapens een existentiële bedreiging is voor de Amerikaanse Diepe Staat. Vooral wanneer uit door de Russen in beslag genomen documenten blijkt dat Big Pharma – mn Pfizer, Moderna, Merck en Gilead – betrokken was bij verschillende “experimenten”. Het volledig blootleggen van het hele doolhof, vanaf het begin, was een van Poetin’s verklaarde doelstellingen.

Meer “militair-technische maatregelen”?

Drie dagen na de VN-presentatie hield het bestuur van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken een speciale zitting om “de radicaal veranderde geopolitieke realiteiten te bespreken die zich hebben ontwikkeld als gevolg van de hybride oorlog tegen ons land die door het Westen is ontketend – onder het voorwendsel van de situatie in Oekraïne – ongekend in omvang en heftigheid, met inbegrip van de heropleving in Europa van een racistisch wereldbeeld in de vorm van grove Russofobie, een open koers voor de ‘afschaffing’ van Rusland en alles wat Russisch is.”

Het is dus geen wonder dat “de agressieve revisionistische koers van het Westen een radicale herziening vereist van Ruslands betrekkingen met onvriendelijke staten.”

We mogen binnenkort “een nieuwe editie van het Concept Buitenlands Beleid van de Russische Federatie” verwachten.

In dit nieuwe concept voor het buitenlands beleid zal worden uitgewerkt wat minister van Buitenlandse Zaken Lavrov nog eens benadrukte tijdens een bijeenkomst ter ere van de 30e vergadering van de Raad voor Buitenlands en Defensiebeleid: de VS hebben een algehele hybride oorlog tegen Rusland uitgeroepen. Het enige wat nu nog ontbreekt, is een formele oorlogsverklaring.

Afgezien van de desinformatiemist die het verzoek van Finland en Zweden – noem ze de Dumb and Dumber Nordics – om tot de NAVO toe te treden versluiert, is waar het werkelijk om gaat een ander geval van oorlogsverklaring: het vooruitzicht van raketten met kernkoppen die heel dicht bij de Russische grenzen worden gestationeerd. Moskou heeft de Finnen en Zweden al beleefd gewaarschuwd dat dit zou worden aangepakt met “militair-technische maatregelen”. Dat is precies wat Washington – en de NAVO-minionen – voor het begin van Operatie Z te horen kregen.

En natuurlijk gaat dit veel dieper, en zijn ook Roemenië en Polen erbij betrokken. Boekarest heeft al Aegis Ashore-raketlanceerinrichtingen waarmee Tomahawks met kernkoppen naar Rusland kunnen worden gestuurd, terwijl Warschau dezelfde systemen krijgt. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: als er geen deëscalatie komt, zullen ze uiteindelijk allemaal het hypersonische visitekaartje van de heer Khinzal ontvangen.

NAVO-lid Turkije speelt ondertussen een behendig spel door zijn eigen lijst van eisen op te stellen voordat het zelfs maar het risico van de Noordse landen overweegt. Ankara wil geen sancties meer op de aankoop van S-400’s en wil bovendien weer worden opgenomen in het F-35 programma. Het zal fascinerend zijn om te zien wat de stem van zijn meester zal verzinnen om de Sultan te verleiden. De Noord-Europese landen die een zelfcorrigerend “duidelijk ondubbelzinnig standpunt” tegen de PKK en de PYD innemen, is duidelijk niet genoeg voor de Sultan, die er plezier in schept om de wateren nog meer te vertroebelen door te benadrukken dat het kopen van Russische energie een “strategische” kwestie voor Turkije is.

Financiële Shock’n Awe tegengaan

Het is inmiddels duidelijk dat Operatie Z met een open einde gericht is tegen de unipolaire hegemoniale macht, de oneindige expansie van de NAVO en de financiële architectuur van de wereld – een verstrengeld geheel dat het slagveld van Oekraïne ruimschoots overstijgt.

De seriële Westerse hysterie met sancties heeft uiteindelijk Ruslands tot dusver vrij succesvolle financiële tegenmaatregelen uitgelokt. De hybride oorlog wordt voornamelijk uitgevochten op het economisch-financiële strijdtoneel en de pijnkaart voor het collectieve Westen zal alleen maar hoger worden: inflatie, hogere grondstofprijzen, ineenstorting van toeleveringsketens, exploderende kosten van levensonderhoud, verarming van de middenklasse, en helaas voor grote delen van het Zuiden, regelrechte armoede en hongersnood.

In de nabije toekomst, wanneer bewijsmateriaal van ingewijden aan het licht komt, zal overtuigend kunnen worden aangetoond dat de Russische leiders zelfs hebben gespeculeerd op de westerse financiële risicospel en schaamteloze roof van meer dan 300 miljard dollar aan Russische reserves.

Dit impliceert dat het Kremlin al jaren geleden – laten we zeggen, in ieder geval vanaf 2016, op basis van analyses van Sergej Glazjev – wist dat dit onvermijdelijk zou gebeuren. Aangezien vertrouwen een essentieel fundament van een monetair systeem is, kan het Russische leiderschap hebben ingecalculeerd dat de Amerikanen en hun vazallen, gedreven door blinde Russofobie, al hun kaarten in één keer zouden uitspelen als puntje bij paaltje kwam – en zo het wereldwijde vertrouwen in “hun” systeem volledig zouden vernietigen.

Omdat Rusland over oneindig veel natuurlijke hulpbronnen beschikt, heeft het Kremlin er wellicht rekening mee gehouden dat het land de financiële Shock’n Awe uiteindelijk zou overleven en er zelfs van zou profiteren (inclusief de waardestijging van de roebel). De beloning is gewoon te zoet: de weg vrijmaken voor de ten dode opgeschreven dollar, zonder dat meneer Sarmat zijn nucleaire visitekaartje hoeft af te geven.

Rusland zou zelfs de hypothese kunnen koesteren dat de gestolen fondsen een grote opbrengst hebben. Een groot deel van de westerse activa – in totaal zo’n 500 miljard dollar – kan genationaliseerd worden als het Kremlin dat wil.

Rusland is dus niet alleen militair aan de winnende hand, maar ook in grote mate geopolitiek – 88% van de planeet schaart zich niet achter de NAVO-stan hysterie – en natuurlijk op economisch/financieel gebied.

Dit is in feite het belangrijkste slagveld van de hybride oorlog, waar het collectieve Westen wordt tegengewerkt. Een van de volgende belangrijke stappen zal een uitgebreide BRICS zijn, die hun dollar-omzeilende strategie coördineert.

Niets van het bovenstaande zal de nog te meten onderling samenhangende repercussies overschaduwen van de massale overgave van Azov neonazi’s in de UkroNazistan-Centrale in Azovstal.

Het mythische westerse “verhaal” over vrijheidsstrijdende helden dat sinds februari door de NAVO-staanse media werd opgedrongen, stortte in één klap in elkaar. Het was een donderende stilte over het hele Westerse infowar-front, waar geen mormel zelfs maar een poging deed om dat waardeloze, “winnende” Eurovisieliedje te zingen.

Wat er in essentie gebeurde, is dat de crème de la crème van door de NAVO opgeleide neonazi’s, “geadviseerd” door westerse topexperts, tot de dood bewapend, verschanst in diepe betonnen anti-nucleaire bunkers in de ingewanden van Azovstal, ofwel verpulverd werd, ofwel gedwongen werd zich over te geven als in het nauw gedreven ratten.

Novorossija als spelbreker

De Russische generale staf zal zijn tactiek aanpassen voor de grote follow-up in Donbass – zoals de beste Russische analisten en oorlogscorrespondenten onophoudelijk debatteren. Zij zullen het hoofd moeten bieden aan een onontkoombaar probleem: terwijl de Russen het uiteengevallen Oekraïense leger in Donbass methodisch onderuit halen, wordt in West-Oekraïne een nieuw NAVO-leger opgeleid en bewapend.

Zoals de zaken er nu voor staan, zijn er verschillende redenen waarom een nieuwe Novorossija-realiteit een positieve game-changer voor Rusland zou kunnen blijken te zijn. Daaronder:

  1. Het economisch-logistiek complex van Charkov tot Odessa – langs Donetsk, Lugansk, Dnepropetrovsk, Zaporozhye, Kherson, Nikolajev – is nauw verbonden met de Russische industrie.
    2- Door de controle over de Zee van Azov – nu al een feitelijk “Russisch meer” – en vervolgens over de Zwarte Zee, krijgt Rusland volledige controle over de exportroutes voor de graanproductie van wereldklasse in de regio. Extra bonus: totale uitsluiting van de NAVO.
    3- Al het bovenstaande suggereert een gecoördineerd streven naar de ontwikkeling van een geïntegreerd complex van agro-zware industrie – met als extra bonus een serieus toeristisch potentieel.

Volgens dit scenario zou een overgebleven restant van Kiev-Lvov, dat niet bij Rusland wordt ingelijfd en natuurlijk niet wordt heropgebouwd, in het beste geval worden onderworpen aan een no-fly zone plus gerichte artillerie-, raket- en drone-aanvallen voor het geval de NAVO rare ideeën blijft koesteren.

Dit zou een logische afsluiting zijn van een speciale militaire operatie die zich toespitst op precisieaanvallen en waarbij bewust de nadruk wordt gelegd op het sparen van burgerlevens en infrastructuur terwijl het Oekraïense militaire/logistieke spectrum methodisch wordt uitgeschakeld. Dat kost allemaal tijd. Maar Rusland heeft misschien alle tijd van de wereld, terwijl wij allemaal blijven luisteren naar het geluid van het collectieve Westen dat in een neerwaartse spiraal terechtkomt.

Topfoto: De viering van de Dag van de Overwinning in Mariupol op 9 mei, ter gelegenheid van de overwinning van de USSR op het fascisme in de Tweede Wereldoorlog. Foto: Reuters/Pavel Klimov