Bron: SputnikNews 27 april 2022
(geblokkeerd in het westen)~~~

Het Russische ministerie van Defensie heeft een waarschuwing afgegeven aan westerse landen dat Oekraïne van plan is een nepnieuwsbericht in scène te zetten over de beschieting van de stad Lisichansk die zou hebben geleid tot de dood van burgers, terwijl de stad in feite per ongeluk door Oekraïense troepen werd beschoten.

Het ministerie zei dat nadat de 57e gemotoriseerde infanteriebrigade van de Strijdkrachten van Oekraïne Lisichansk had beschoten, het bureau voor informatie en psychologische operaties van de Oekraïense strijdkrachten besloot de Oekraïense en westerse media ter plaatse uit te nodigen in een poging Rusland de schuld te geven van de aanval.

Volgens de informatie van het ministerie van Defensie verplaatsen de strijdkrachten van Oekraïne beschadigde militaire voertuigen en lichamen van dode Oekraïense soldaten, gekleed in burgerkleding, naar de centrale markt van de stad.

Rusland heeft de speciale militaire operatie in Oekraïne op 24 februari gelanceerd na een verzoek om bijstand van de DPR en LPR, die melding hadden gemaakt van intensievere beschietingen vanaf de Oekraïense kant van de gedemilitariseerde zone.

De Russische president Vladimir Poetin verklaarde dat de speciale operatie tot doel heeft een einde te maken aan het lijden van de bevolking van Donbass, Oekraïne te demilitariseren en te “ontnazificeren”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.