Bron: Southfront 14 april 2022 ~~~

Meer AFU soldaten getuigen dat ze de opdracht kregen om burgers dood te schieten in de stad Rubezhnoye in de Volksrepubliek Luhansk.

Eerder werden de getuigenissen van een andere groep Oekraïense soldaten die zich overgaven in Rubezhnoe gepubliceerd door de officiële kanalen van de LPR. LINK

De Oekraïense soldaten bevestigen dat het bevel om op burgers te schieten werd gegeven door leden van de nationalistische groepering Right Sector. Te oordelen naar de beweringen vinden de massale schietpartijen plaats op het terrein van garages in de stad.

Een groep van 6 Oekraïense soldaten kreeg de opdracht 20 burgers, waaronder vrouwen, te doden die in de stad gevangen waren genomen.

De Oekraïense nazi’s rechtvaardigden het massale schieten op burgers als een “wraakactie voor het vermeende bloedbad in Bucha”.

Nadat de Oekraïense soldaten weigerden op burgers te schieten, werden ze ontwapend en in een kuil gegooid. Dezelfde straf werd geëist door de soldaten van de Strijdkrachten van Oekraïne die eerder getuigden.

De stad Rubezhnoye is bijna volledig onder controle van de LPR-troepen. De AFU heeft de controle over het industriegebied in het zuiden van de stad. Ook de chemische fabriek Zarya staat onder controle van de Oekraïense strijdkrachten, waar Oekraïense troepen onlangs een tank met chemicaliën hebben opgeblazen. LINK, LINK

Nadat de geënsceneerde provocatie in Bucha leidde tot een internationaal schandaal dat gunstig is voor het regime in Kiev, ondanks de weigering van het Westen om een onafhankelijk onderzoek op te schorten, moet men een nieuwe provocatie verwachten met massale schietpartijen op burgers in de Donbass, waar de actieve vijandelijkheden voortduren.

Zo doodde de Oekraïense Tochka-U raket onlangs meer dan 50 burgers die probeerden de stad Kramatorsk te verlaten, die nog steeds onder controle staat van de Strijdkrachten van Oekraïne. LINK Toen echter onmiddellijk bekend werd dat het om een Oekraïense raket ging, wat zelfs door de westerse media werd erkend, verdween de bloedige provocatie snel uit de krantenkoppen, en wordt zij nu door de autoriteiten in Kiev tot zwijgen gebracht. Terwijl de enscenering in Butcha nog steeds het hoofdonderwerp is in de MSM.

Bepaalde wijken van de stad Rubezhnoye staan nog steeds onder controle van de AFU. Het is waarschijnlijk dat de volgende bloedige provocatie in deze stad zal plaatsvinden. Daarom proberen Oekraïense nationalisten zoveel mogelijk burgers te doden met de betrokkenheid van Oekraïense soldaten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.