Bron: n.a.v. ingezonden commentaar 12 februari 2022 ~~~

Waar is de bende van Rutte IV in godsnaam mee bezig?
Kunnen ze aan de Nederlanders uitleggen, welk landsbelang een oorlog tegen Rusland dient?

Ze zullen toch niet zo dom zijn, dat ze de fantasieverhalen van het Pentagon en de CIA echt geloven?

Herinneren we ons nog waarom Halbe Zijlstra als kersverse minister van buitenlandse zaken binnen een maand moest aftreden? Het was precies 4 jaar geleden. Hij had een paar jaar daarvoor gelogen dat hij zich stiekum achter in een zaal in een buitenverblijf van Putin had verstopt, en Putin hoorde spreken over ‘Groot-Rusland’. Het was gewoon een leugen! Zwartgallige fantasie.
(NB: de NOS waarnaar ik verwijs maakt er weer een mooi verhaal van – het was erger, maar er was in die tijd helaas geen platform voor betrouwbare onderzoeksjournalisten )

Zo ver gaan deze idioten in hun steun aan het Anglo-Amerikaanse rijk!

En nu dus weer. Alsof het tijdens de formatie afgesproken is met Hoekstra, de nieuwe minister van Buitenlandse zaken, om zij aan zij met de VS tegen Rusland te gaan.

NOS Nieuws • Politiek • vandaag, 12:42 • Aangepast vandaag, 17:55

KLM stopt met vliegen op Kiev, kabinet roept Nederlanders op weg te gaan

Het kabinet roept Nederlanders in Oekraïne op het land zo snel mogelijk te verlaten. Het reisadvies is op rood gezet, wat betekent dat mensen wordt afgeraden om nog naar Oekraïne toe te gaan omdat het te gevaarlijk is.

[…….]

Situatie verslechterd

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken liet in een verklaring over het aangescherpte reisadvies weten: “De veiligheidssituatie was al zorgelijk, en is de afgelopen dagen steeds verder verslechterd”, laat minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken weten in een verklaring. “In overleg met de verschillende bondgenoten neem ik nu deze stap en roep alle Nederlanders op Oekraïne te verlaten.”

Wat er concreet is veranderd, laat Hoekstra in het midden. In een toelichting aan journalisten zei Hoekstra: “We wegen elke nieuwe informatie die we krijgen en kijken wat verstandig is. En nu is het verstandig om deze stap te zetten”, doelde hij op de oproep om Oekraïne te verlaten.

[…….]

De vrees voor een Russische invasie in Oekraïne is de afgelopen dagen toegenomen. De Amerikaanse topveiligheidsadviseur Jake Sullivan zei gisteravond dat een Russische inval binnen enkele dagen kan plaatsvinden. Uit “de nieuwste informatie van de inlichtingendiensten” zou blijken dat een invasie sneller kan gebeuren dan eerder werd verwacht. Sullivan leverde geen bewijs om zijn bewering te onderbouwen.

[…….]

Disclaimer – neem me niet kwalijk dat ik een onbetrouwbare bron aanhaal

Ondanks dat velen al lang geen NOS meer kijken of lezen, omdat deze staats-omroeporganisatie vaker bedrieglijke fantasie dan de werkelijkheid weergeeft, daarbij zich steeds achter onbetrouwbare ‘bronnen’ verschuilend, heb ik hier een aantal citaten uit hun nieuwsbericht van vandaag geciteerd.

Dat was opzettelijk – om op het volgende te wijzen:

In een opvallend charme-offensief doen alle westerse Media deze week hun stinkende best om iets van de verloren geloofwaardigheid terug te winnen: De NOS vermeld in dat verband eerlijkheidshalve dat hun bron, de Amerikaanse topveiligheidsadviseur Jake Sullivan, voor zijn bewering geen bewijs leverde.

Waarschijnlijk is dit charmeoffensief centraal gecoördineerd, want het valt op dat alle traditionele nieuwsmedia dezelfde tijdelijke gedragsverandering vertonen. Het zal een reden hebben, maar daarnaar zullen we nog moeten gissen.


Eerdere berichten in dit archief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *