GBron: Maannews en Wafa 15september 2021

Ramallah, Ma’an, de Gevangenen en Bevrijders Autoriteit zei dat twee-derde van de 24 minderjarigen en jongens die momenteel worden vastgehouden in het zogenaamde “Etzion” detentiecentrum zijn minderjarige gevangenen zijn.

De meeste van de minderjarige gevangenen die onlangs zijn gearresteerd en geplaatst in het “Etzion detentiecentrum” zijn onderworpen aan verschillende soorten fysieke en psychologische marteling tijdens hun arrestatie en ondervraging in de kelders van het onderzoek, zei de autoriteit in een persbericht woensdag.
Ze waren bruut geslagen, op de grond gegooid en vertrapt op hun fragiele lichamen, geslagen met geweerkolven over hun hele lichaam, beledigd met godslastering en lange uren vastgehouden na te zijn vastgehouden in legerkampen vastgebonden en zonder voedsel voordat zij werden opgesloten.

Het totale aantal gevangenen in het detentiecentrum van Atsion bedraagt 39.

Topfoto: Israeli soldiers detaining a Palestinian minor.