Bron: Presstv,  13 januari 2020 ~~~ 

President Hassan Rouhani heeft een gewijzigde wet ondertekend die de Iranese toewijzing van Amerikaanse terroristische organisaties uitbreidt met het Pentagon en al zijn dochterondernemingen.

Het Iraanse parlement keurde de eerste versie van de wet al in april goed, waarin het Central Command (CENTCOM) van de Verenigde Staten werd aangewezen als een terroristische organisatie nadat de VS het Islamitische Revolutie Guards Corps (IRGC) op de zwarte lijst hadden gezet.

Op dinsdag heeft het Iraanse parlement het uitgebreid met het Pentagon, in reactie op de Amerikaanse moord op commandant-generaal Qassem Soleimani van de IRGC Qudem en zijn metgezellen in Bagdad.

Rouhani ondertekende de gewijzigde versie, waardoor de implementatie ervan noodzakelijk was voor alle aan het land gerelateerde instanties.

De nieuwe versie plaatst alle personeelsleden van het Pentagon en dochterondernemingen en instellingen op een zwarte lijst, naast degenen die het bevel voerden over de moord op generaal Soleimani en deze plegen.

Alle 233 wetgevers aanwezig op een open zitting van het parlement op dinsdag hebben unaniem de motie aangenomen.

Het Iraanse parlement neemt met overweldigende meerderheid een wet aan, die het Central Command van de Verenigde Staten als terroristische organisatie aanwijst in een tegenmaatregel tegen de Amerikaanse zwarte lijst van IRGC.

Iran-parlement verklaart CENTCOM een terroristische organisatie in reactie op Amerikaanse zwarte lijst van IRGC

Op 8 april zei de Amerikaanse president Trump dat hij de IRGC had aangewezen als een buitenlandse terroristische organisatie.

De stap “maakt de risico’s van het zakendoen met of het ondersteunen van de IRGC kristalhelder. Als u zaken doet met de IRGC, zult u terrorisme bankrollen”, zei hij.

De IRGC is de sleutel geweest tot de nederlaag van de regio tegen Takfiri-terroristen, die naar verluidt buitenlandse steun ontvangen, ook vanuit de VS.

Tijdens zijn decennia lange dienst cultiveerde Soleimani een reputatie als de meest gerespecteerde anti-terreurcommandant in het Midden-Oosten.

Hij werd vermoord tijdens een Amerikaanse drone-aanval waarbij ook Abu Mahdi al-Muhandis, de tweede bevelhebber van de Popular Mobilization Units (PMU) van Irak, en acht andere Iraanse en Iraakse medewerkers werd gedood.

De moord veroorzaakte een golf van woede in Iran en Irak, waar enkele miljoenen mensen de straat op gingen om de commandanten te eren en wraak te nemen.

Topfoto: Iraanse president Hassan Rouhani (Foto door IRNA)