Bron: PressTV 1 oktober 2024 ~~~

Het Israëlische regime heeft een reeks dodelijke luchtaanvallen uitgevoerd op de Syrische hoofdstad Damascus, waarbij Syrische media melding maakten van drie aanvalsronden in het gebied rond de hoofdstad in één nacht.

Een Israëlisch vliegtuig lanceerde dinsdag verschillende raketten vanaf de bezette Golanhoogten, gericht op locaties ten zuidwesten van Damascus.

Volgens de Syrische staatsmedia heeft de Syrische luchtverdediging veel van deze raketten met succes onderschept.

Volgens het Syrische leger leidde de Israëlische aanval tot het martelaarschap van drie burgers, de verwonding van negen anderen en aanzienlijke schade aan privé-eigendommen.

Het nieuwsagentschap Al Mayadeen meldt dat de lokale journalist Safaa Ahmad omkwam bij de aanval in de wijk Mezzeh in de Syrische hoofdstad. Reddingswerkers zijn bezig met branden op de grond.

De Syrische televisie zei dat een van haar presentatoren was gedood bij de Israëlische aanval op Damascus op dinsdag.

De staatstelevisie zei in een verklaring dat het “rouwt om anchor Safaa Ahmad die is omgekomen bij de Israëlische aanval op de hoofdstad Damascus.”

Het officiële persbureau SANA zei eerder dat “luchtverdedigingssystemen vanavond voor de derde keer vijandige doelen onderscheppen in het gebied rond Damascus”, een zin die meestal verwijst naar Israëlische agressie.

Vervolgens was er nog een golf van aanvallen gericht op de buitenwijken van Damascus die werd onderschept door de luchtverdediging.

Syrië heeft de VN-Veiligheidsraad consequent opgeroepen om actie te ondernemen tegen deze aanvallen, die het land beschouwt als duidelijke schendingen van zijn soevereiniteit en territoriale integriteit.

Israël valt regelmatig militaire posities in Syrië aan, vooral die van de Libanese verzetsbeweging Hezbollah, die een sleutelrol heeft gespeeld in het helpen van het Syrische leger in zijn strijd tegen buitenlandse terroristen.

Het regime in Tel Aviv geeft zelden commentaar op zijn aanvallen op Syrisch grondgebied, die velen zien als een reflexmatige reactie op het fenomenale succes van de Syrische regering in het bestrijden en uitroeien van terrorisme.

Damascus heeft de VN Veiligheidsraad keer op keer opgeroepen om een einde te maken aan de aanvallen van het regime die de soevereiniteit en territoriale integriteit van Syrië schenden.

De Israëlische aanvallen op Syrië vallen samen met de aanhoudende genocide van het regime in de Gazastrook, waarbij het afgelopen jaar meer dan 41.600 mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn gedood.