Bron: presstv 04 oktober 2024 ~~~

Generaal Ali Fadavi vertelde de Libanese televisiezender Al-Mayadeen vrijdag dat het Israëlische regime zijn bestaan op het spel zet als het Iran aanvalt.

“Als de bezettingsentiteit een fout maakt, zullen we al haar energiebronnen, energiecentrales, raffinaderijen en gasvelden aanvallen.”

Hij wees erop dat Iran een groot en uitgestrekt land is met veel economische centra, terwijl Israël slechts drie energiecentrales en verschillende raffinaderijen heeft.

“We kunnen ze allemaal tegelijk aanvallen,” beweerde de generaal.

Iran lanceerde Operatie Ware Belofte II dinsdag laat in reactie op de Israëlische moord op wijlen Hamasleider Ismail Haniyeh in Teheran in april en ook de moord op wijlen Hezbollah-chef Sayyed Hassan Nasrallah samen met de Iraanse militaire adviseur, brigadegeneraal Abbas Nilforoushan in september.

Iran vuurde ongeveer 200 ballistische raketten af op Israël tijdens die operatie en zei dat 90 procent daarvan hun doel raakte.

Het Israëlische regime heeft gezworen op die aanval te zullen reageren, waarbij sommige zionistische functionarissen opriepen tot aanvallen op Irans nucleaire locaties, olievelden en andere wetenschappelijke en economische infrastructuur.

Onder de raketten die werden gebruikt in de Operatie Ware Belofte-II waren Ghadr en Emad, evenals de nieuwste Fattah hypersonische raketten, waarbij 90 procent van de raketten hun doelwit raakten.

Iran heeft gewaarschuwd om de infrastructuur van het regime aan te vallen als het wil reageren op de Iraanse vergelding.

‘Israël zal een verwoestende reactie ontvangen’.

Ondertussen vertelde de bevelhebber van het Iraanse leger, generaal-majoor Abdolrahim Mousavi, vrijdag aan Al-Mayadeen dat het Israëlische regime een “ krachtige en verwoestende reactie ” zou krijgen als het onberekenbare acties zou ondernemen.

“We hebben in het verleden terughoudendheid en geduld betracht, maar we zijn klaar om op het juiste moment een precieze en vernietigende klap uit te delen,” zei hij.

Hij merkte op dat Iran krachtiger zou reageren dan het agressieniveau van zijn vijanden als ze op welk niveau dan ook een fout zouden maken.

Topfoto: Frame grab van een video toont Iraanse raketten die inslaan op Israëls Nevatim luchtmachtbasis op 1 oktober 2024.