Bron: Mayadeen English 18 Sep 2024 ~~~

Hoewel de meeste verwondingen licht zijn, hebben ziekenhuizen in heel Libanon een toevloed van gewonden ontvangen.

Veertien burgers zijn gedood en meer dan 450 anderen zijn gewond geraakt bij de tweede terreuraanslag van “Israël” op Libanon, dit keer gericht op twee-weg radio’s, beter bekend als walkietalkies, maakte de correspondent van Al Mayadeen bekend.

Op woensdagmiddag werd een reeks explosies gemeld in heel Beiroet, Zuid-Libanon en Bekaa. Auto’s, motoren, winkels en huizen in het hele land vlogen in brand door de gevolgen van de explosies, wat resulteerde in een stroom van slachtoffers.

Gewonden, waarvan de meeste licht van aard waren, werden naar ziekenhuizen in Bekaa vervoerd, terwijl ziekenhuizen in Nabatieh en het zuiden van Libanon tientallen anderen opvingen.

Het Libanese leger drong er op zijn beurt bij de burgers op aan om de openbare ruimten niet te bevolken vanwege de veiligheidsoperatie en om de weg vrij te maken voor ambulances en hun weg naar de gewonden te vergemakkelijken.

De Libanese Civiele Verdediging kondigde ook aan dat haar teams bezig waren met het blussen van de branden als gevolg van de explosies en met het vervoer van gewonden naar ziekenhuizen.

Ondertussen riep interim-premier Najib Mikati op tot het bijeenroepen van een zitting van de VN-Veiligheidsraad over de Israëlische aanvallen op Libanon, en voegde eraan toe dat er al een klacht is ingediend.

“Geen mens kan de wreedheid van deze misdaad uitdrukken,” zei Mikati.

Reuters meldde vervolgens dat de Veiligheidsraad vrijdag een vergadering heeft gepland.

De Israëlische terreuraanslagen op dinsdag en woensdag kwamen toen de bezettingstroepen het zuiden van Libanon bombardeerden, met name Jebbayn, Shama, Majdal Zoun, Kfar Kila, Kfar Shouba, Houla en Taybeh.