Bron: PressTV 07 oktober 2024 ~~~

De Libanese verzetsbeweging Hezbollah heeft een raketaanval uitgevoerd op een Israëlische basis in de buurt van het hoofdkwartier van het spionageagentschap Mossad aan de rand van Tel Aviv.

De beweging kondigde in een verklaring op maandag aan de aanval uit te voeren als onderdeel van haar Khaybar-operaties.

Het precieze doelwit was de Glilot-basis van de 8200 militaire inlichtingendienst van het regime, de grootste eenheid van het Israëlische leger met enkele duizenden manschappen.

Eerder op de dag had Hezbollah soortgelijke raketbeschietingen gericht op de Nimra basis, een van de belangrijkste bases van het regime in het noordelijke deel van de bezette Palestijnse gebieden, en een verzameling vijandelijke voertuigen en strijdkrachten achter de Jal al-Alam site.

Het vuurde ook raketten af op de illegale nederzettingen Karmiel, Kfar Fradim en Beit Hillel en een aantal van dergelijke nederzettingen ten noorden van de stad Haifa, en trof groepen vijandelijke troepen achter de poort van de stad Rmeish en op de Qalaa-hoogten in de stad Blida in Zuid-Libanon.

Elders in Zuid-Libanon trof de beweging een groep vijandelijke troepen in het Maroun al-Ras park.

Later vuurde Hezbollah een raketsalvo af op groeperingen van vijandelijke troepen in de nederzettingen Shlomi en Hanita.

De aanvallen maakten deel uit van de pro-Palestijnse operaties die Hezbollah uitvoert tegen de bezette gebieden sinds oktober vorig jaar, toen het regime begon met het uitvoeren van een genocidale campagne tegen de Gazastrook.

Ze dienden ook als vergelding voor het doden van duizenden Libanezen door het regime tijdens de voortdurende escalatie tegen het land die volgde op de start van de Gaza-oorlog.

De beweging heeft ondertussen gezworen dat “het Islamitisch Verzet aanwezig blijft en klaar staat om ons land en ons onderdrukte en waardige volk te verdedigen. Het zal niet aarzelen om zijn plicht te vervullen om de vijand af te schrikken van zijn arrogantie en onderdrukking.”

Topfoto: Beelden van beelden die zijn vrijgegeven door de Libanese verzetsbeweging Hezbollah tonen het moment van de aanval op een doelwit in de bezette Palestijnse gebieden.


Gerelateerd (eerdere berichten in dit archief):