Bron: PressTV  07 October 2024 ~~~ 

De Palestijnse verzetsbeweging Hamas heeft de kuststad Tel Aviv in de bezette Palestijnse gebieden getroffen met een spervuur van raketten op de eerste verjaardag van de historische Operatie al-Aqsa Storm van de Palestijnse strijders tegen de gebieden.

Ezzedine al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van de beweging uit de Gazastrook, kondigde maandag aan de vergeldingsaanval uit te voeren.

De groep zei dat het “de stad Tel Aviv diep in het bezette gebied had gebombardeerd met een spervuur van Maqadma M90 raketten als onderdeel van de voortdurende uitputtingsslag en als reactie op de zionistische bloedbaden tegen burgers en de opzettelijke verdrijving van ons volk.”

De projectielen sloegen in in de buitenwijken van Tel Aviv en lieten sirenes afgaan in de stad en omgeving.

Beelden van de nasleep van de aanval toonden uitgebreide schade aan gebouwen in de buitenwijken.

Volgens Israëlische media waren twee van de doelwitten van de aanval Holon, na Haifa de grootste industriële zone van het regime, en de buurt van de luchthaven Ben Gurion, 20 kilometer ten zuidoosten van Tel Aviv, waar twee illegale kolonisten gewond raakten als gevolg van de vergelding.

De aanval heeft de terminal stilgelegd en heeft geleid tot een staat van volledige alertheid in de bezette gebieden, voegden ze eraan toe.

Het feit dat het Israëlische leger er niet in slaagde om de aanval te voorkomen, wees er volgens de berichten op dat Hamas de situatie in Gaza blijft beheersen.

Dit terwijl het regime heeft gezworen de beweging te “vernietigen”, die volgens het Israel Hayom dagblad van het regime nog steeds beschikt over tientallen langeafstandsraketten.

Hebreeuws-talige bronnen zeiden tegelijkertijd dat het leger niet in het bezit was van enige “voorafgaande inlichtingen” die wezen op het vooruitzicht van de aanval.

Eerder hadden de brigades ook al aangekondigd een uitgebreide vergeldingsactie te starten tegen Israëlische militaire doelen in de bezette gebieden, met 114mm Rajum raketten.

Het identificeerde de doelen als de militaire basis bij Sufa in de noordwestelijke Negev woestijn, vijandelijke bijeenkomsten bij de grensovergang Rafah in Gaza, de buurt van de illegale nederzetting Holit in de buurt van de kuststrook en het operatiecentrum van de militaire locatie Kerem Shalom.

Voordat ze de vergeldingsactie uitvoerden, gaven de brigades een verklaring uit waarin ze al-Aqsa Storm toejuichten, die werd uitgevoerd door hun leden en hun medestrijders van al-Quds Brigades, de militaire vleugel van de Islamitische Jihad verzetsbeweging.

Tijdens de operatie, die een reactie was op de toegenomen agressie van het Israëlische regime tegen de Palestijnen, bestormden de strijders de bezette gebieden, namen ze de controle over van Israëlische militaire bases en illegale nederzettingen rond Gaza en namen ze meer dan 240 Israëli’s gevangen.

Het Israëlische regime onderwierp Gaza na de operatie aan een genocide. De oorlog heeft tot nu toe aan bijna 42.000 Palestijnen het leven gekost, voornamelijk vrouwen en kinderen.

Hamas heeft echter beweerd dat de operatie al had gediend om de “vermeende militaire superioriteit” van het regime aan diggelen te slaan en dat het regime niet in staat was en zou zijn om zijn doelstellingen met geweld te realiseren.

Topfoto: De foto toont de buitenwijken van de kuststad Tel Aviv in de bezette Palestijnse gebieden, waar de raketten van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas insloegen op 7 oktober 2024.