Bron:   Strategic Culture Foundation  30.12.2017

Toen Donald Trump voor het Amerikaanse voorzitterschap ging, was zijn grootste belofte van buitenlandse zaken (die hij van Ted Cruz kopieerde) dat hij “radicaal islamitisch terrorisme” moest verslaan; maar op 27 december beschuldigde de Russische regering het leger van Trump publiekelijk van het steunen van ISIS-terroristen om te strijden tegen Syrië’s regering (die gelieerd is aan Rusland).

RT-news: “De VS laten militanten trainen, aanvallen oprichten vanuit de Syrische bases – hoofd van de Russische generale staf

De VS organiseren trainingskampen voor militante groepen in Syrië, waaronder voormalige ISIS-strijders die zijn gevlucht uit Raqqa, zei het hoofd van de Russische generale staf, Valery Gerasimov, onder verwijzing naar gegevens die zijn verkregen door surveillance vanuit de lucht.

De Amerikaanse troepen hebben hun militaire basis in de buurt van de stad al-Tanf in het zuidoosten van Syrië effectief omgebouwd tot een trainingskamp voor terroristen, zei Gerasimov woensdag in een interview met Ruslands Komsomolskaya Pravda.

“Volgens satelliet- en andere surveillancegegevens zijn daar terroristenfederaties gestationeerd. Ze trainen daar effectief, “zei Gerasimov. …

Amper een maand eerder plaatste de BBC op 13 november de Headline:

Raqqa’s Dirty Secret: de BBC heeft details onthuld van een geheime deal die honderden IS-strijders en hun families uit Raqqa heeft laten ontsnappen, onder de blik van de VS en Groot-Brittannië. geleide coalitie en Koerdisch geleide troepen die de stad controleren.”

“Een vrachtwagenchauffeur vertelde de BBC:” We hebben ongeveer 4.000 mensen, inclusief vrouwen en kinderen, weggehaald – ons voertuig en hun voertuigen gecombineerd. Toen we Raqqa binnenreden, dachten we dat er 200 mensen zouden verzamelen. Alleen al in mijn voertuig nam ik 112 mensen mee.” De verslaggever merkte op: “Een andere chauffeur zegt dat het konvooi zes tot zeven kilometer lang is.” Verder: “IS-jagers namen alles wat ze maar konden dragen. Tien vrachtwagens waren geladen met wapens en munitie. De chauffeurs wijzen naar een witte vrachtwagen waaraan wordt gewerkt in de hoek van de tuin. ‘Zijn as was gebroken vanwege het gewicht van de munitie’, zegt Abu Fawzi [een vrachtwagenchauffeur].”

Dus: ISIS trainingskampen in Amerika hebben mogelijk duizenden extreem goed bewapende strijders betaald (door de Sauds) en getrained (door de Amerikanen) om te vechten tegen de troepen van Bashar al-Assad – de oorlog tegen Syrië te verlengen en het Syrische bloedbad voort te zetten.

Lees verder (engels) op   Strategic Culture Foundation;   Why Are Trump’s Troops Training ISIS Terrorists? (Eric Zuesse, 30 dec 2017)