Bron: moonofalabama 8 april 2017 ~~~ 

De ‘chemische aanval’ bij Khan Sheikoun was nep en een show, hoewel waarschijnlijk met echte oorlogslachtoffers. De getoonde video, bijvoorbeeld van artsen en patiënten in ziekenhuizen, was theater, van begin tot eind. De belangrijkste presentator was een bekende Takfiri misdadiger, die goede contacten met Britse diensten onderhoudt. De hele show werd geperfectioneerd door zogenaamde specialisten, om het geschikt te maken voor de Amerikaanse TV-schermen.

De mannelijke “slachtoffers” waren schoon geschoren, ondanks het leven in al-Qaeda land. Ze hadden zelfs twee blonde “Syrische” kinderen in scene [Video] gezet, om de racisten te overtuigen voor “wraak”. Het zou zo uit de video Wag The Dog kunnen komen. Je moet wel een rascist zijn, om geen oorlog te willen.

Scott Adams, de maker van dilbert, en een van de weinigen die Trumps overtuigingsstijl begreep en zijn overwinning voorspelde, merkt op:

       It is almost as if someone designed this “tragedy” to be camera-ready for President Trump’s consumption. It pushed every one of his buttons. Hard. And right when things in Syria were heading in a positive direction.
    …
    I’m going to call bullshit on the gas attack. It’s too “on-the-nose,” as Hollywood script-writers sometimes say, meaning a little too perfect to be natural. This has the look of a manufactured event.
    …
    So how does a Master Persuader respond to a fake war crime?

    He does it with a fake response, if he’s smart.

De militaire reactie van de VS was niet helemaal nep, maar zo klein als het zou kunnen zijn. De basis werd gewaarschuwd en was geëvacueerd. Alle verplaatsbare en waardevolle spullen waren weggenomen. De aanval was zelfs kleiner dan gepland.

Volgens het Russische ministery van defensie hebben slechts 23 van de 59 cruisemissies de Syrische luchtmacht-basis getroffen. De anderen werden neergeschoten door luchtverdediging of gehinderd door elektronische tegenmaatregelen. Het Pentagon beweert dat alle 59 raketten hun doel troffen. Maar de foto’s en video’s van de basis tonen alleen schade aan 11 hangards, een radar, een raketlanser en een brandstofdepot. Dat effect is te klein voor 59 treffers. De basis werd  12 uur na de aanval opnieuw gebruikt. De aanval er op was niet echt serieus.

Adams laat het lijken, alsof Trump niet voor de stunt tekende, voordat het plaatsvond. Alsof het werd gecreerd voor Trump’s consumptie. Waarom denkt hij dat? Is hij van mening dat de CIA-bureaucraten geen directe opdracht van de president zouden vragen voordat ze een dergelijke risicovolle operatie starten?

De foto’s en scènes werden niet geconstrueerd voor Trump. Ze werden gecreerd voor consumptie door het “westerse” publiek. Zij volgden de overtuigingsstijl van Trump. Dezelfde stijl die hij tijdens de campagne gebruikte en hem liet winnen. Trump had verschillende redenen om zo’n incident te creëren. Dit was een stunt naar zijn zin. Het was zijn productie. Inclusief de blonde kinderen uit zijn bekende uitspraak  “Beautiful babies were cruelly murdered …

Trump presenteerd met trots  ‘Trump the New President’.

De hele show was ontworpen om Trump sterk en presidentieel te laten zien en om de onzin van de “Russische Poort” te ontdoen, riepen de neocons tegen hem. Het vooruitzicht om deze aanvallen te stoppen was een aanbod dat hij niet kon weigeren. Ik stuurde deze tweet van mij gestuurd op de avond voor de aanval:

Moon of Alabama‏ @MoonofA

Prediction:
If Trump now commits to war on Syria the anti-Trump “Russia spies” campaign will immediately stop.
Ransom paid, hostage released
8:23 PM – 6 Apr 2017

Degenen die waarschuwden dat Trump een nieuwe wereldoorlog zou lanceren, loven hem nu hij dat bijna doet:

Editorial boards of NYT, WaPo, WSJ, USAToday, DailyNews, SJ Mercury News, Houston Chon & Chicago Sun Times all endorsed Trumps Syria strikes.

“Rusland Gate” is – vooralsnog – vergeven en vergeten. De NeverTrump-ers leggen de bijl neer en willen meer van zulks, steeds meer oorlog en ‘regime change’ ten gunste van al-Qaeda’s overheersing.

Er kunnen nog meer aanvallen komen. Het precedent is vastgesteld. Wanneer al-Qaeda in Idleb onder druk komt en hulp nodig heeft, zien we nog een valse “chemische aanval”. Zal Trump deze opvolgen? Of zal hij de verontwaardiging die zulke “aanvallen” zal volgen als het niet past bij zijn plannen? Was dit een eenmalige show? Of zal Trump het serialiseren?

De openstaande Syrische, Iraanse en Russische reactie, zal een intensivering zijn van de operaties in Idleb. Zij zullen de “rebellen” daar vanuit de lucht vernietigen en meer troepen in die richting duwen. De Russische georganiseerde vluchtcoördinatie over Syrië is uitgeroepen. België heeft al gezegd dat haar luchtmacht niet meer zal deelnemen aan een Amerikaanse “coalitie” operatie in Syrië. Anderen zullen dat voorbeeld volgen. Een asymmetrische reactie elders volgt later. Amerikaanse troepen in het bredere gebied kijken beter naar hun rug.

Sommige mensen hebben zich afgevraagd waarom de Chinese kritiek op de aanval bij de VN-Veiligheidsraad of tijdens de ontmoeting met Xi met Trump nogal mild was. De Chinezen geloven dat het beste dat hen kan overkomen, is een Verenigde Staten dat wegzakt in steeds meer rampen in het Midden-Oosten. Als de VS bezig zijn in Irak, Jemen en Syrië, zal het minder capaciteit hebben voor conflicten met Noord-Korea of over een of andere atol in het Zuiden.

Ik kan het ze niet kwalijk nemen.

Bonus: Een echt journalistisch hoogtepunt in de Amerikaanse nieuwsdekking van onze tijd is deze aanbeveling van CNN:

Jake Tapper @jaketapper

For more on Syria follow @AlabedBana
4:59pm · 4 Apr 2017

Doe het! Wees geïnformeerd! Volg de 7-jarige dochter van een Syrische Takfiri in Turkije. Video’s van haar laten zien dat ze geen Engels kan verstaan, spreken of schrijven, maar ze weet hoe ze haar publiek in perfecte tweets kan manipuleren:

    Bana Alabed @AlabedBana
     Poetin en Bashar al Asad hebben mijn school gebombardeerd, mijn vrienden vermoord en mijn jeugd beroofd. Het is tijd om de moordenaars van kinderen in Syrië te straffen.
     10:09 uur · 7 apr 2017

Haar producers lieten haar intelligenter lijken dan Tapper ooit zal zijn. (Voor achtergrondinformatie over dat M.I.T./MI-6 “Bana” kinderuitbuitingbedrijf zie hier.)

UPDATE: Jake Tapper heeft sindsdien zijn tweet hierboven verwijderd, maar we hebben een screenshot gemaakt voordat hij dit deed 🙂