Veel militaire analisten die tijdens het recente debat over een mogelijke Amerikaanse aanval op Syrië veelvuldig in de media optraden,  hebben volgens een nieuw onderzoek banden met de militaire industrie, en bedrijven die belang hebben bij een militaire aanval. Deze banden zijn niet bekend gemaakt.

Zoals  Stephen Hadley  (video van TV Interview), een krachtig pleitbezorger voor een militaire aanval tegen Syrië en voormalig National security advisor van de Bush regering, is  directeur van een Raytheon afdeling, het wapenbedrijf dat de Tomahawk kruisraketten produceert, en heeft 11.477 aandelen ( waarde $ 875.000) in datzelfde bedrijf..

Het rapport van de Public Accountability Initiative , een non-profit waakhond , toont de informatie over  belangenverstrengeling van 22 commentatoren die deze zomer tijdens het Syrië debat in de grote media spraken.