Welkom in dit Nederlandstalige archief , met een selectie uit wereldjournalistiek, ter aanvulling op de onvolledige en gekleurde berichtgeving in de gevestigde media.

——

Het Volledige overzicht van subarchieven is hier

Hands_off_Venezuela, Bolivia, Nicaragua!

Sinds de kolonisatie van de Caribische eilanden en vervolgens het hele Amerikaanse continent, hebben de volkeren in midden en zuid Amerika voornamelijk overheersing en uitbuiting gekend. De bevrijding van groot Colombia door Simon Bolivar is voor velen een mijlpaal in hun eeuwenlange bevrijdingsstrijd.
Ongeveer 550 artikelen van diverse bronnen, veelal vertaald uit Spaans, Engels, Duits, Frans


Westerse Barbarij in het MiddenOosten

Olie, geo-politiek en Israëls belang, heeft oorlog en vernietiging gebracht in de landen in het middenoosten die een onafhankelijke koers willen volgen.
Ongeveer 150 artikelen van diverse bronnen, veelal vertaald uit Arabisch en Engels


Justice_for_Palestine

Over het onrecht dat het Palestijnse Volk wordt aangedaan door Israël en diens machtige bondgenoten, zoals de VS, Engeland, Frankrijk en Nederland. Ongeveer 30 artikelen.


Agressie, Interventie, Destabilistatie [AID]

De mechanismen en medeplichtige partijen in het omverwerpen van onwelgevallige regeringen, ook wel ‘regime-change’ genaamd. Ongeveer 20 artikelen. Vrnl onderzoek en analyse.


Propaganda – de leugen regeert

De misleiding, beïnvloeding en het onthouden van informatie door overheden, mediabedrijven, film, documentaire, en zgn onpartijdige instituten en organisaties.


Aanval op de Persvrijheid

De heksenjacht op journalisten en uitgevers zoals Julien Assange (Wikileaks) die grondwettelijk en internationaal recht hebben op bescherming


Deep State.

De georganiseerde misdaad aan de macht. Het criminele netwerk en de illegale praktijken van de werkelijke wereldmacht