Bron:  Kawsachun News 2 mei 2023 ~~~ 

Het coupregime van Peru heeft een lobbycontract van 40.000 dollar per maand afgesloten met het Amerikaanse PR-bedrijf Patriot Strategies, volgens een document dat is gepubliceerd door AP-verslaggever Josh Goodman.

Het contract, gedateerd 10 april, zegt: “Patriot’s vertegenwoordiging zal bestaan uit het verstrekken van gerichte communicatie, strategische planning, tactische uitvoering en public relations bijstand in zaken voor het Amerikaanse Congres, het Witte Huis, academische instellingen, NGO’s en denktanks, de zakenwereld en de media. De inspanningen van Patriot zullen de langetermijnbelangen van de Peruaanse staat bevorderen en het goede imago van Peru beschermen als een aantrekkelijke partner voor investeringen, toerisme en constructief engagement ten voordele van het Peruaanse volk. Voortbouwend op haar eerdere engagement met de Ambassade van Peru, zal Patriot samenwerken met de Ambassade van Peru om een strategie uit te breiden en te implementeren…”.

In de overeenkomst staat dat het PR bedrijf “een technisch rapport zal voorleggen aan de Ambassade van Peru” na afloop van het contract, dat veertien maanden duurt, met ingang van 10 april.

Met 40.000 USD per maand bedraagt het contract van de Peruviaanse regering met Patriot in totaal 770.000 USD, inclusief “Administratieve en uitvoeringsondersteunende kosten”, die voor een bedrag van 15.000 USD per maand in rekening worden gebracht aan de Ambassade van Peru.

Sociale bewegingen en maatschappelijke organisaties in Peru blijven de aandacht vestigen op de onwettigheid van de regering-Dina Boluarte, die sinds 7 december tientallen moorden heeft gepleegd op demonstranten en burgers in het algemeen, en die sinds de staatsgreep een lange en groeiende lijst van mensenrechtenschendingen heeft begaan.