Bron: Fuser News 17 februari (SP) 
Saab Nieuws 17 februari 2022 (EN) ~~~

De voorzitter van de Venezolaanse Nationale Assemblee, Jorge Rodriguez, heeft donderdag kritiek geuit op de valse matrix die het Amerikaanse ministerie van Justitie (VS) probeert te verspreiden over de vermeende samenwerking van de diplomaat Alex Saab met de Drug Enforcement Administration (DEA), tegen de Bolivariaanse regering.

“Als Alex Saab zou hebben samengewerkt met de DEA, waarom hebben ze dan twee van zijn tanden uitgetrokken en hem wreed geslagen in Kaapverdië? Waarom hebben ze hem onuitsprekelijk gemarteld? Waarom hielden ze hem onder onmenselijke omstandigheden in een cel? Waarom onderwerpen ze hem aan voortdurende psychologische terreur mechanismen? Het is vreemd,” zei het hoofd van het Venezolaanse parlement op een persconferentie in het Federale Wetgevende Paleis.

In dit verband verzekerde hij dat de Amerikaanse regering haar spionnen en informanten anders behandelt, waarvoor hij als voorbeelden de oplichters Rafael Ramírez, Cristopher Figuera, en Clíver Alcalá noemde.

“Het is vreemd dat ze hem op wrede wijze hebben gemarteld zoals ze hem (Alex Saab) hebben gemarteld… dat ze hem in isolatie hebben gehouden, dat ze hem op de grond vol wormen hebben gehouden, en dat hij ontvoerd werd, 24 uur voor de verkiezingen die de misdadige president die zich aan de ontwerpen van Washington had onderworpen, zou verliezen,” zei hij, verwijzend naar de voormalige president van Kaapverdië, Jorge Carlos Fonseca.

Topfoto: Jorge Rodríguez