Bron: TelesurTV, 25 Januari 2020 ~~~

Sociale activisten protesteerden tegen de zelfbenoemde president die een economische, financiële en commerciële blokkade tegen zijn eigen land promoot.

Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Madrid heeft de solidariteitsbeweging met de Bolivariaanse revolutie zaterdag het bezoek aan Spanje van oppositievertegenwoordiger Juan Guaidó afgewezen, die een destabiliserende agenda tegen de president van Venezuela, Nicolas Maduro, blijft promoten.

Verwant:
Guaidó heeft banden met witwassers Verdedigd door Rudy Giuliani

Eerder veroordeelde de Solidarity Movement with Venezuela (MSV) het bezoek van de leider van de ultra-rechtse Venezolaanse partij en de zelfgenoegzaamheid van de Spaanse regering.

Activisten drongen er bij Madrid op aan zich niet te onderwerpen aan Amerikaanse belangen, door een politicus te erkennen die internationaal een economische, commerciële en financiële blokkade promoot die het Bolivariaanse volk raakt.

Guaidó arriveerde in Madrid met de bedoeling een ontmoeting te hebben met minister Arancha Gonzalez van Buitenlandse Zaken, een actie waarin hij zich voorstelt als “waarnemend president” van Venezuela.

Het was ook bekend dat de Venezolaanse wetgever een bijeenkomst zal houden met Pablo Casado, de leider van de extreemrechtse Popular Party (PP).

De afgelopen week heeft de politicus van de oppositie een “internationale tournee” uitgevoerd die in Colombia begon. Tijdens zijn verblijf in dit Zuid-Amerikaanse land viel Guaido de linkse senator Gustavo Petro mondeling aan en beschuldigde hem ervan “een medeplichtige van terroristische groeperingen” te zijn.

Daarna reisde Guaidó naar Londen, waar leden van de “Hands off Venezuela” -beweging ook demonstraties hielden om hem af te wijzen.

Daarna ging hij naar Zwitserland om deel te nemen aan het World Economic Forum (WEF) in Davos.

“Het is heel absurd om Juan Guaidó te zien zeuren op het Davos Forum over ‘brutale vervolging’ terwijl hij vorig jaar letterlijk een illegale rechtsgreep leidde en, in plaats van gestraft te worden, wijn drinkt met wereldleiders in Zwitserland,” tweete een Hands-off-Venezuela-activist.

Topfoto: Rally of the Madrid Solidarity Movement with Venezuela in front of Foreign Affairs Ministry, Madrid, Spain, Jan. 25, 2020. | Photo: Embassy of Venezuela in Spain